Hírek

2017.03.27. 14:15

Verte a családtagjait - Akasztással fenyegette a fiát

Veszprém - Egy agresszív apa többször bántalmazta feleségét és gyerekeit, amiért a bíróság jogerősen felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte.

Mátételki András

A 28 éves B. Ferenc 2011-ben ismerkedett meg a párjával, majd két év múlva összeházasodtak. Két kisfiúk született, illetve közösen nevelték az asszony előző kapcsolatából származó kisfiút is. A házaspár először Várpalotán lakott, majd a város melletti település egyik családi házába költöztek, ahol nem éppen a békesség volt jellemző. A vádlott, mivel hirtelen haragú volt, rendszeresek voltak  a veszekedések, s nem egyszer a gyerekek előtt bántalmazta a nejét. A hároméves nevelt fiát azzal fenyegette meg, hogy megveri partvisnyéllel és felakasztja. A járási gyámhivatal még időben lépett, a kisfiút és kétéves testvérét védelem alá vették. Egy évvel később megszüntették az eljárást, mert a vádlott és felesége együttműködött a családgondozóval, betartották, amit előírtak nekik.

A férfi 2014 őszétől ismét egyre agresszívebben viselkedett a feleségével, nevelt fiát gyakran fattyúnak, hülye gyereknek nevezte, időnként pofonvágta, fakanállal verte el. A családi veszekedések a gyerek előtt zajlottak már napi szinten. Amikor egyszer az asszony felszólította a férjét, hogy ne nézze a pornográf oldalakat az interneten, mivel azt látja a nevelt fiúk is, a vádlott begurult: megverte a feleségét, majd fojtogatta. Ezek után a gyámhivatal a nevelt fiút az édesapjánál helyezte el, aki előtte is tartotta a kapcsolatot a gyerekével. A kisfiúnál súlyos pszichés problémákat állapított meg a szakértő. Az apa a többi gyerek egészséges személyiség fejlődését is veszélyeztette.

A Veszprémi Törvényszék folytatólagosan elkövetett kiskorú veszélyeztetése és testi sértés bűntette miatt - halmazati büntetésül - B. Ferencet jogerősen három évre felfüggesztett másfél év börtönbüntetésre ítélte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!