Hírek

2017.04.24. 14:17

Litér vértanújára emlékeztek

Litér – Büszkék lehetünk és vagyunk is rá, a család és az önkormányzat is – mondta el Bódi János litéri önkormányzati képviselő a példaértékű életet élő, a szovjetek által 1945-ben meggyilkolt Bódi Mária Magdolna emlékére állított emléktáblák megáldása kapcsán.

Leitner Vera

Születéstől a vértanúságig néven rendeztek kétnapos kerékpáros zarándoklatot április 21–22-ig Szigligettől Litérig, melynek első napját a Litéren található, Bódi Mária Magdolna vértanúságát megörökítő közúti emléktáblák megáldása zárt.

Fotó: Pesthy Márton

Bódi János önkormányzati képviselő, Bódi Mária Magdolna unokaöccse a település és a család nevében is úgy nyilatkozott, minden település, büszke lehet, aki ilyen tiszteletreméltó emberrel rendelkezik.

– Talán azok közül, akik átvonulnak a falun, többen lesznek kíváncsiak, s szeretnék majd jobban megismerni, nem csupán a vértanú halálát, de az életét, s karitatív tevékenységét is, melyet a legnagyobb szeretettel végzett – mondta el a képviselő, aki megköszönte Litér önkormányzatának, hogy hozzájárult az emléktáblák kihelyezéséhez.

Márfi Gyula érsek áldást kért az emléktáblákra, hogy azok emlékeztessék az arra járókat a szentéletű Bódi Mária Magdolnára, Krisztus vértanújára.

– Két éve vettünk részt először a zarándoklaton. A mi győri Boldog Apor püspökünk szintén hasonló körülmények között halt vértanúhalált – mondta el Czellér Csaba és Molnár Gábor, akik Győrből kerékpároztak le egy nappal korábban, s összesen 122 kilométert tettek meg, hogy Szigligetnél becsatlakozhassanak a zarándoklatba.

– Szigligeten, Badacsonytördemicen, Köveskálon: több helyszínen megálltak a zarándokok, mindenhol imádkoztak, virágot helyeztek el, megemlékeztek a Bódi Mária Magdolnáról – mondta el Szécsi Ferenc atya, a Balatonfűzfői Jézus Szíve Plébánia plébánosa, a zarándoklat főszervezője, aki hozzátette, a plébánia nemcsak Bódi Mária Magdolna halála, hanem születése-keresztelése alkalmából is zarándoklatot tervez a nyáron.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!