Hírek

2017.07.19. 07:22

Veréssel akarta visszaszerezni az 1500 forintját

A Tapolcai Járási Ügyészség önbíráskodás bűntettének kísérletével és súlyos testi sértés bűntettével vádolja azt a 21 éves férfit, aki az ismerősének kölcsönadott 1500 forintját veréssel akarta visszaszerezni.

A vádirat szerint a férfi 2017. január végén adta kölcsön a pénzt azzal, hogy ismerőse másnap vissza is fizeti. Pár nap elteltével azonban az adós az egyik közösségi oldalon jelezte a vádlottnak, hogy tartozását nem tudja megadni.

Február elején a vádlott – szintén az interneten keresztül – rákérdezett a tartozásra, mire ismerőse egy, a falujuk külterületén lévő vasúti rakodóhoz hívta, mivel éppen ott tartózkodott.

A vádlott a találkozóra egy baltanyelet vitt magával, amelyet a sértett közvetlen közelébe érve eldobott, majd ismerősét a pénzről kérdezte és ököllel szájon ütötte. A sértett az ütéstől egyensúlyát vesztette, megtántorodott, és megkérdezte, hogy „ez mire volt jó?", mire a vádlott közölte, hogy azért ütötte meg a sértettet, mert nem adta meg a tartozását.

A vádlott ezt követően rákérdezett, hogy mikor fog fizetni, majd többször arcon, s végül fejen ütötte a férfit. A sértett ezek után arra kérte a vádlottat, hogy adja meg a számlaszámát, és akkor átutalja neki a tartozását, melyet követően a vádlott végül távozott.

A sértett, aki a bántalmazás következtében nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett, tartozását nem fizette meg, és másnap feljelentette az elkövetőt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!