Hírek

2016.05.05. 16:22

Véres Tapolca-patak: a húsgyár válasza

Pápa - A szennyvízvezetékben bekövetkezett dugulás, illetve a szennyvízakna szintérzékelőjének meghibásodása miatt került véres víz a Tapolca-patakba a húsgyárból szerdán – tájékoztatott Megyeri László, a Pápai Hús Kft. f. a. műszaki igazgatója.

Polgár Tibor

Mint beszámoltunk róla, a világhálóra felkerült fotók tanúsága szerint a Tapolca-patak Lehel utcai szakaszán szerda délután vörös színű volt a víz. A Pápai Hús Kft. a korábbi esetekhez hasonlóan elismerte, hogy a szennyeződés a húsüzemből jutott a patakba. Megyeri Lászlótól megtudtuk: a szennyvízvezetékben dugulás történt, a szennyvízakna szintérzékelője pedig meghibásodott, így az nem adott jelzést.

A világhálóra felkerült fotók szerint szerda délután így nézett ki a Tapolca-patak Lehel utcai szakasza
Fotó: Pápua City

– Miután a munkából hazafelé tartó egyik dolgozónk 14 óra után jelezte a patak állapotát, azonnal megkerestük az átfolyás helyét, amit a dugulás miatt az egyik aknából feltörő véres víz okozott. A dugulást a magasnyomású mosógépkocsinkkal elhárítottuk, miközben ezzel egyidejűleg az üzemből kimenő csapadékvíz-csatornába nagy mennyiségű tiszta vizet vezettünk a szennyeződés hígítása és a csatorna átmosása céljából – közölte a Pápai Hús Kft. f. a. műszaki igazgatója. Hozzáfűzte, a hibás szintérzékelőt kicserélték, ennek a működőképességét pedig rendszeresen ellenőrzik majd.

Megyeri László kiemelte, az előírásoknak megfelelően a húsgyár minden váratlan eseményt jelent a hatóságok felé. Tájékoztatása szerint ez a meghibásodás nem függ össze a korábbi hasonló esetekkel. A műszaki vezető megjegyezte, kérik a telephelyük környékén lakókat, hogy a sajtó és a hatóságok felé történő bejelentéssel egyidejűleg szíveskedjenek közvetlenül értesíteni cégüket, hogy a kárelhárítás minél gyorsabb és hatékonyabb lehessen. Egyúttal a Pápai Hús Kft. f. a. elnézést kér érte, ha akaratán kívül bárkinek kellemetlenséget okozott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!