Hírek

2017.03.24. 11:24

Elkezdődött a verbita misszió Pápán

Pápa – Mint arról már beszámoltunk, 1942 és 2010 után ismét plébániai missziót szervez a Szent Anna-plébánia, ezúttal verbita papok és szerzetesek hirdetik az evangéliumot és tesznek tanúságot hitükről a város több pontján március 23. és 26. között.

Laskovics Márió

Verbita papok és szerzetesek érkeztek tegnap a Szent Anna-plébánia meghívásából Pápára a Föld különböző részeiről, így Magyarországon kívülről Indiából, Indonéziából, Kongóból, Brazíliából, Lengyelországból, és a Fülöp-szigetekről, hogy az örömhírt, Jézus Krisztus tanait hirdessék. Kettős célja van a missziónak, egyrészt a belső megerősödés a sok szentgyónási lehetőséggel, közös imával, a tanúságtételekkel. Másrészt pedig a lelki szolgálat kifelé történő hatása, a példamutatás – tudtuk meg Salgó Ferenc kanonok-plébánostól.

A misszió programja a Szent Anna-templomban rózsafüzérrel, szentmisével, és a missziós kereszt megáldásával vette kezdetét, majd a verbiták tanúságtételük után találkozhattak azon vendéglátó családokkal, akik előzetes jelentkezés alapján szállást biztosítanak nekik a Pápán töltött idő alatt. A pénteki és szombati napokon a missziósok kilenc iskolában mutatkoznak be, meglátogatnak betegeket, szegény és roma családokat, valamint a templomi programok liturgiájában is részt vesznek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!