Hírek

2016.10.07. 14:30

Vérbe fulladt a közös italozás - Leszúrta a távozó férfit

Veszprém – Kést rántott és megszúrta egy nő a férfiismerősét egy eldurvult veszekedés közben, tettéért másfél év börtönbüntetésre ítélték.

Marton Attila

A vádlott, Ny. Anett Melinda és az ötvenkilenc éves sértett az egyik veszprémi emeletes házban egymással szemközti lakásban laktak. A harmincnyolc éves nő többször tartózkodott a férfinál, de gyakran veszekedtek egymással. Tavaly augusztus elején több liter borral tértek haza, amit közösen ittak meg. Este vitatkozni kezdtek, a nő kiabált a férfival, meglökte és megütötte. A sértett földre került, majd  el akarta hagyni a lakást. A nő ezt észlelve levett egy kést a polcról, és háton szúrta a sértettet. Amikor látta, hogy a folyosóra kilépő férfi háta vérzik, rongyot terített rá, és visszakísérte a lakásba, majd felmosta a bejárat előtti részt, hogy eltüntesse a vért. A jelenet szemtanúja, az egyik szomszéd hívta a rendőrséget, akik őrizetbe vették a vádlottat. A férfi nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A bíróságon tanúként meghallgatott szomszédok arról beszéltek, agresszív és kiszámíthatatlan volt a nő, ha ivott, ilyenkor az is előfordult, hogy megütötte a férfit. A nő a nyomozóknak elismerte tettét, az utolsó szó jogán azt mondta, nem akart sérülést okozni a férfinak.

Az ügyészség életveszélyt okozó testi sértés kísérlete miatt emelt vádat a nővel szemben, az első fokon eljáró Veszprémi Törvényszék végül súlyos testi sértés bűntettében mondta ki bűnösnek a vádlottat, akit másfél év börtönbüntetésre ítélt. Az indoklás szerint a szúrással nem okozott életveszélyes sérülést, nem érintett létfontosságú szervet. Enyhítő körülményként vették figyelembe, hogy beismerte tettét és megbánó magatartást tanúsított, valamint hogy kísérleti szakban maradt a cselekedet. Súlyosítóként, hogy ittas állapotban követte el tettét.

A döntést a vádlott és védője tudomásul vették, míg az ügyész súlyosításért és eltérő minősítésért fellebbezett, így az ügy a Győri Ítélőtáblán folytatódik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!