Hírek

2017.07.07. 19:00

Véradó kampány indul komoly nyereményekért

VESZPRÉM Nyári feltöltődés? Tölts fel másokat is! Adj vért! - ezzel a szlogennel indít véradó kampányt a Magyar Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat.

Mizsei Bernadett

Az augusztus végéig tartó akció célja, hogy a nyaralások idején is ébren tartsák a véradói aktivitást. Az önzetlen segítségért most komoly nyeremények is járnak.

Mint ahogy korábban arról mi is beszámoltunk, nyaranta minden évben csökken a véradások száma az év más időszakaihoz képest. Egy átlagos napon általában 1600-1800-an adnak vért, a nyári hónapokban azonban kevesebben mennek el a nagy meleg, az allergiaszezon vagy a szabadságolások miatt. Libish Éva, a Magyar Vöröskereszt véradásszervező koordinátora akkor úgy nyilatkozott, megyénkben megfelelő a véradói aktivitás (a tervezett mennyiség 90 százaléka), de országosan sok vérre van szükség ahhoz, hogy elérjük a biztonságos nemzeti vérkészletszintet.

A nemesvámosi MTD Hungária aktívan támogatja a véradást, rengeteg dolgozója jelentkezik önkéntes véradónak, ezért a Magyar Vöröskereszt a Véradóbarát Munkahely címet adományozta a cégnek
Fotó: Penovác Károly

A Vöröskeresztnek és a Vérellátónak naponta 1600-1800 véradót kell toboroznia ahhoz, hogy rendelkezésre álljon a kórházi ellátáshoz szükséges vérmennyiség. A két szervezet ezért arra kér mindenkit, hogy aki betöltötte a 18. életévét és egészségesnek érzi magát, vegyen részt az országban szervezett vér-adások valamelyikén, és buzdítsa véradásra ismerőseit, barátait is. Augusztus végéig több mint ezer vér-adást szerveznek országszerte, többet a Balaton környékén és a fesztiválokon is.

A pontos helyszínek és időpontok a www.veradas.hu weboldalon találhatók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!