Hírek

2017.04.25. 17:11

VEN van, volt, lesz - Bevonulással kezdődött az idei Veszprémi Egyetemi Napok

Veszprém – Szórakozzanak felelősséggel, érezzék nagyon jól magukat és gazdagodjanak életre szóló élményekkel – kívánta a XXVII. VEN kapcsán mind a hallgatóknak, mind a városban élőknek Gelencsér András rektor az egyetemi napok elhagyhatatlan mozzanata, az óvárostéri bevonulás alkalmával kedden délben.

Leitner Vera

Hótoló, pupukutya, rendőrségi akció, elszántan masírozó kártyahad. Nem másból, mint az idei Veszprémi Egyetemi Napok csapatainak mérhetetlen kreativitásából és fiatalok lelkesedéséből kapott ízelítőt az, aki kedden délben az Óvárostérre látogatott.

– A hagyomány 48 éve indult útjára, akkor ez volt az egyetlen hasonló fesztivál – mondta el  a Pannon Egyetem rektora, Gelencsér András. – Nagyon nagy dolog, hogy ez a program itt Veszprémben jöhetett létre, az egyetem aktív közreműködésével – mondta el a rektor, aki számít a lakosság toleranciájára az elkövetkező, várhatóan hangosabbnak ígérkező néhány napban, s azt kérte a lakóktól, hogy erre a rövid időre nézzék el az egyetemistáknak, ha az átlagosnál egy kicsit jobban érzik magukat.

A csapatok jelöltjei a bevonulást és bemutatkozást követőn egyéni ötletekkel, ígéretekkel kampányoltak diákrektorrá választásuk érdekében.

A Csrepka Máté vezette, hótolóautóval bevonuló VENtarktisz céljai közt egyebek mellett a Balatonig nyúló síugrósánc kiépítése, valamint az állatkert pingvinjeinek szabadon engedése szerepel.

Bolondos országa lakóinak új otthont kereső Alíz, vagyis a VENderland jelöltje, Deli Kitti megígérte, csapata mindig kiváló társaság lesz egy jó teára, de ha valakinek sörnyitásra lenne szüksége, abban is lelkesen segédkeznek.

A KaraVEN csapat jelöltje, Sárosi Máté a sivatag uraként állandó jó időt ígért a kampuszokon, s a karaván csapatkiáltásának – A teve legyen veletek! megfelelően – egy háziasított tevével, a kitömött púpját büszkén viselő kutyussal együtt érkezett meg a térre.

Az egyetemi napok lázadói, a VENdetta csapat túlbuzgó tagjai egy rendőrségi letartóztatásnak is áldozatául estek, ám jelöltjüknek, Dörgő Gyulának sikerült még a rend képviselőit is a maguk oldalára állítva tovább küzdeni a zárthelyi dolgozatok eltörléséért.

Az eseményen Gelencsér András rektor mellett Kovács Gyula kancellár, Ipsits Csaba rendőr ezredes, a Veszprémi Rendőrkapitányság vezetője, valamint Némedi Lajos alpolgármester is részt vett, jelezve, hogy a város és az egyetem közös programjának tekinti a XXVII. VEN-t.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!