Hírek

2017.05.26. 20:20

Végleg elköszön a kabala

VESZPRÉM - Hivatalos honlapján bejelentette, hogy a következő bajnokságtól nem ölti magára a kabalafigura öltözékét. Remport Csaba hét év után döntött úgy, hogy nem táncol, nem lelkesíti tovább a Telekom Veszprém szurkolótáborát az arénában.

Donát Tamás

A megyeszékhelyen kézilabda-mérkőzésekre járók tízévesen ismerhették meg Remport Csabát, aki a játékvezetői jelzésre azonnal a pályára rohant és pillanatok alatt újra játékra alkalmassá tette a parkettet, megszüntetve ezzel a sérülésveszélyt. Amikor arról kérdezték, hogy meddig akarja ezt csinálni, azonnal rávágta, hogy a Veszprém Bajnokok Ligája-győzelméig. Kétszer nagyon közel állt hozzá, de 2002-ben Magdeburgban és tavaly Kölnben is elbukta a finálét a magyar rekordbajnok.

Huszonkét év után adta át a takarítóeszközt az utódoknak a közben felcseperedett fiatalember. Aki aztán megnősült és kislánya született. Hét évig viselte a kabalamaszkot, amit megkedveltek a szurkolók. De főleg a gyerekek, a legkisebbek fotózkodtak sokat vele. És várták tőle a szokásos pacsit.

- Csodálatosra sikeredett ez a hét év, de elég volt - foglalta össze tömören a lényeget Remport Csaba. - Jó érzés volt látni, amikor a gyerekek jöttek beszélgetni velem, vagy amikor együtt tapsolhattunk, örülhettünk a szurkolókkal. De úgy érzem, hogy a vendégcsapatok játékosai, drukkerei is megbarátkoztak velem.

A Pick Szeged "bikájával" megegyeztünk, hogy oda-vissza ellátogatunk egymáshoz a rangadókra. Úgy érzem, talán ezzel is sikerült egy kicsit enyhíteni a korábbi évek feszültségét, ami a két klub szurkolótábora között kialakult. A legnagyobb szomorúságot az okozta, hogy bár negyedszer is kijutottunk Kölnbe, a Final Fourba, a korábbi években, de most sem én bújhatok a szokásos "szerelésembe". Mindig más viselte és ezúttal is így lesz.

Remport Csaba hét évig viselte a kabalamaszkot, amit megkedveltek a szurkolók
Fotó: Donát Tamás

A közben felnőtté vált Fan Club elnöke számos fontos eseményt szervezett szeretett klubja szurkolóinak. Elévülhetetlen érdeme volt abban, hogy a meggyilkolt Marian Cozmának szobra ott áll a Veszprém Arénára nézve. Remport Csabi nélkül nem volt soha semmilyen kézilabdás esemény Veszprémben, de külföldön sem. A háttérben is dolgozott az egyesületért. Mocsai Lajosnak, Carlos Ortegának és Javier Sabaténak is ő vágta össze az aktuális ellenfélről a videókat, amiket a szakemberek értékeltek, elemeztek.

Ugyanezt a fontos munkát elvégezte a válogatottnál is. A londoni olimpián is ott volt segíteni a szövetségi kapitánynak. De a jellegzetes, mosolygós karakter most elköszön a küzdőtértől. Úgy tűnik, Iváncsik Gergő és Gulyás Péter mellett az év távozói közé tartozik Remport Csaba is.

Remport Csaba hét évig viselte a kabalamaszkot, amit megkedveltek a szurkolók

- A kabalafigurától elköszönök, de azt még nem tudom, mi lesz a további sorsom a klubnál - mondta kissé szomorúan Csabszi . - Szeretnék sokkal több időt tölteni a családommal, a kislányommal. Biztosan lesz majd valaki, aki szívesen átveszi a munkámat a mérkőzéseken.

Akár hiszik, akár nem, már van utódjelölt is a feladat betöltésére. Marcell nagyon megkedvelte a kabalafigurát és annak életre keltőjét. Olyannyira, hogy elkészült a szinte teljesen hasonló, saját felszerelése is, és a mérkőzésekre abban jár szurkolni a szüleivel. A bökkenő az, hogy Marcell még csak ötéves. Remport Csaba lányának, Rékának az óvodás társa.

Viszont gyakoriak a szakmai konzultációk Csaba és Marcell között. Hiába, ezen a területen is fontos az utánpótlás-nevelés. Amit nem lehet elég korán kezdeni. Elképzelhető, hogy itt is kimaradt egy generáció a képzésből!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!