Hírek

2017.06.11. 11:35

Végigmulatták a napot Nagytevelen

Nagytevel – A tiszta, német nemzetiségi helység vidám falunapján a résztvevők a gazdag étel- és italkínálat mellett például helyi termék-vásárral, kispályás focibajnoksággal, kulturális műsorokkal élhettek át közösségi élményeket.

Laskovics Márió

A község önkormányzata a sportpályán és környékén rendezte meg a falunapot szombaton, amelyre nagy vendégszeretettel vártak minden érdeklődőt.

Délelőtt légvár, festéklövészet, plüss pónilovaglás, házilag előállított termékek vására várta a kicsiket és nagyokat. Több civil szervezet is kitelepült a közösségi ház előtti térre, hogy portékáikat kínálják: jelen volt például a döbröntei Szarvaskör Egyesület, vagy a Pápai Csillagász Szakkör. A pápai Barátság Klub újrahasznosított ajtó- és asztaldíszeket, kulcstartókat árult, a szülők a bevételt sérült gyerekeikre fordítják.

A közösségi ház előtti tér több civil szervezet is képviseltette magát portékáival, foglalkozásaival, így a pápai Barátság Klub is

Miközben a sportbarátok kispályás labdarúgó mérkőzéseknek, és 11-es rúgó versenynek örülhettek, addig több helyszínen baráti társaságok főzték a különféle ebédet, csalogatva a korgó gyomrúakat, akik gazdag kínálatból választhattak a készlet erejéig: volt többek között bakonyi betyárleves, birka- és sertéspörkölt, sült csirkecomb, palacsinta, sütemények.

Különféle baráti társaságok főzték a változatos, finom ebédet, itt épp babgulyás rotyog

Wurm András szervező elárulta, a megyei könyvtár évente négy rendezvényüket támogatja, a jóízű ebéd, a futball eredményhirdetés és a Pápai Judo Klub bemutatója után így léphetett fel a mulatós zenét játszó Turbó zenekar. Utánuk Szabó Szilárd és Szabó József pápai humoristák, Papatyi-Tóth Tünde, illetve a Póker együttes bálja szórakoztatta a résztvevőket.

Orbán Sándor polgármester büszke a falu tisztaságára

Orbán Sándor polgármester elmondta, harmadik éve már, hogy a mutatványosok nem települnek ki a falunapra. De ezt nem bánják, legalább a helyi értékek érvényesülnek. Az önkormányzat a délelőtti főzéshez alapanyagokkal nem járult hozzá, viszont a szarvaspörkölt vacsorát biztosította.

Az 582 lakosú Nagytevelen egyébként készségszinten működik a szemétszedés: hétfőn és pénteken közmunkások gondoskodnak a tisztaságról.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!