Hírek

2017.07.16. 13:45

Véget ért a 12. Pegazus parádé Pápán

Pápa - Többek között gyermekkoncert, pantomimjáték, tűzzsonglőr-előadás és hétpróba várta az idén is rengeteg gyermek arcára mosolyt csaló, immár 12. Pegazus parádé vendégeit. A programot ez alakalommal a fák jegyében szervezték meg.

Polgár Bettina

Ahogy korábban beszámoltunk róla, a kétnapos Pegazus parádé pénteken a pápai társulat által meghirdetett gyermekalkotói pályázat győzteseinek díjazásával kezdődött a teátrum Szent István úti épületében. Számos izgalmat és kikapcsolódási lehetőséget tartogatott a nyitónap, majd ugyancsak a játék állt a középpontban szombaton, amikor a fák jegyében megszervezett parádénak remek helyszínt biztosított a Várkert.

Fotó: Vallner Bettina

A szombati nyitóünnepség alkalmával Unger Tamás, Pápa alpolgármestere köszöntötte a jelenlévőket. Kiemelte, mindig szívesen vesz részt a gyermekközpontú rendezvényen. Mint mondta, nem egyszerű egy ilyen igényes, összetett szórakoztató eseményt megszervezni, mint a Pegazus parádé, mely immár 12 esztendeje mozgatja meg szép számban a családokat. A társulat tagjai pedig minden évben újabb és újabb ötletekkel lepik meg a látogatókat.

A Pegazus Színház társulatának tagjai Borostyán-díjjal köszönték meg a helyi média képviselőinek munkáját, a teátrumhoz való kötődésüket. Az elismerést Horváth Andrea, Babos Petra, Polgár Tibor és Polgár Szilárd vehette át, akik emellett egy-egy névtáblával ellátott széket is kiérdemeltek a színházban.

A nyitóünnepséget követően a székesfehérvári Kákics együttes adott gyermekkoncertet, majd a rövid ebédszünet után pantomimjáték szórakoztatta a közönséget a budapesti Dvorák és Patka Színház jóvoltából. Később játékos hétpróba, valamint fesztiválzáró móka várt a legkisebbekre, akik számára a nap során rengeteg játék, kézműves-foglalkozás és fejtörők is biztosították a kikapcsolódást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!