Hírek

2016.01.18. 13:47

Vasúton érkeztek a holland harcjárművek

Hajmáskér, Várpalota - Vasúton érkeztek meg Hajmáskérre és Várpalotára páncélozott harcjárművek és egyéb technikai eszközök, amelyeket a héten induló Várpalota Challenge 2016 katonai gyakorlaton használ majd a Holland Király Hadsereg.

Szabó Péter Dániel

Közel 2000 katona részvételével egészen február végéig tart majd a holland gyakorlat, amelyre a napokban kezdték el szállítani a technikai eszközöket. A Veszprém megyei lőtereket üzemeltető MH Bakony Harckiképző Központtól megtudtuk, hétfőn a hajmáskéri, illetve a várpalotai vasútállomásra érkeztek szerelvények, a technikai eszközök, többek között harcjárművek, terepjárók és teherautók innen jutnak majd el a Veszprém melletti Újmajorban, illetve a „0” ponti lőtéren található bázisokra.

A gyakorlat kapcsán a vendéglátó Magyar Honvédség már korábban felhívta a figyelmet arra, hogy fokozott hanghatásokra, katonai mozgásokra és útlezárásokra is számíthatnak a lőterek környékén élők. Hajmáskér és Gyulafirátót térségében közel másfél hónapon át nagy zajhatással járó lövészetek lesznek a „0” ponti lőtéren, míg a Veszprém határában fekvő újmajori gyakorló- és lőtéren katonai járművek folyamatos mozgására kell számítani, ami alapvetően befolyásolja a vadászati tevékenységet. A holland haderő gyakorlata érinti a Várpalota felett található csörlőházi lőteret is, ahol időszakos forgalomkorlátozások és útlezárások is lesznek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!