Hírek

2015.09.01. 08:52

Várpalotán gázpalack robbant fel, Úrkúton gáz szivárgott

Veszprém megyében az elmúlt héten 34 alkalommal riasztották a tűzoltókat káreseményhez.

Ebből 12 esetben vonultak műszaki mentésre és 12 alkalommal kellett tűzesetnél beavatkozni.

10 esetben érkezett a tűzoltóságok híradóügyeletére téves jelzés.

Egy lakatlan épületben keletkezett tűz pénteken augusztus 28-án, Várpalotán, a Dankó utcában. A helyszínre a pétfürdői hivatásos tűzoltók vonultak egy gépjárműfecskendővel és vízszállítóval, akik két embert kihoztak az elhagyatott lakásból, és átadtak a mentőknek. Elsődleges információk szerint könnyű sérülést szenvedtek. A tűzoltók a tüzet rövid időn belül eloltották, a lángok nem terjedtek tovább az épület más helyiségeire.

Várpalotán egy körülbelül huszonöt négyzetméter alapterületű présházban csaptak fel a lángok, augusztus 29-én. Mire a pétfürdői hivatásos tűzoltók kiértek a helyszínre, az épület már teljes terjedelmében égett, és egy gázpalack is felrobbant. A tüzet a tűzoltók rövid időn belül eloltották, elsődleges információk szerint, egy ember könnyű sérülést szenvedett, őt a mentők kórházba szállítottak.

Úrkútra kellett vonulniuk az Ajkai tűzoltóknak augusztus 30-án éjszaka. Egy személyautóval gázcsonknak tolattak, amely az ütközés következtében kitört, és gáz áramlott a szabadba. A tűzoltók egy védősugárral biztosították a helyszínt, míg gázszolgáltató szakemberei megszüntették a gázszivárgást. A káreset kapcsán személyi sérülés nem történt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!