Hírek

2017.02.27. 17:05

További öt évig Dobszai József alezredes vezeti az egyesületet

Várpalota - Újabb öt esztendőre Dobszai József nyugállományú alezredest választotta meg elnökének a közelmúltban tartott tisztújító és beszámoló közgyűlésén a Gábor Áron Nyugállományúak Klubja (GÁNYK).

Szabó Péter Dániel

A katonai hagyományőrzésben élen járó, nyugállományú katonákat, rendőröket és tűzoltókat tömörítő szervezet ezúttal is a várpalotai Helyőrségi Klub emeleti termében tartotta meg éves közgyűlését. A tisztújítás alkalmával Dobszai József mellett elnökhelyettesi megbízást kapott Cserei Mihály nyugállományú alezredes, míg az elnökségben Cseszneki Zoltán nyugállományú tűzoltó zászlós, Kránitzné Molnár Valéria és Lukács Gyuláné kapott helyet a tagság döntése alapján.

A beszámoló során a klubelnök kiemelte, sikeres esztendőt zárt 2016-ban a szervezet. Megtartották hagyományos rendezvényeiket, júliusban az 1994-es aknavető-csőrobbanásra emlékeztek és vitéz Csörgey Károly tábornok emlékművénél koszorúztak, míg decemberben Kontrát Károly országgyűlési képviselő, államtitkár részvételével tartották meg Szent Borbála-napi, sportversennyel és megemlékezéssel egybekötött baráti találkozójukat. Négy alkalommal szerveztek klubdélutánt az év folyamán, ahol a toborzó központ munkatársai a várpalotai járásban élő nyugállományú katonákat köszöntötték jubileumi születésnapjukon.

A tisztújító közgyűlésen Dobszai József klubelnök (balra) mellett Cserei Mihály elnökhelyettes és Esküdt Lajos, a Bajtársi Egyesületek Országos Szövetsége elnökhelyettese Fotó: Szabó Péter Dániel

Dobszai József hangsúlyozta, a klub továbbra is fontosnak tartja a fiatalság hazafias-honvédelmi nevelését, ezért 2016-ban is több alkalommal rendeztek a térségben ilyen témájú vetélkedőket és előadásokat. Jártak többek között Csetényben, Jásdon és a Fejér megyei Jenőn rendezett rendvédelmi táborban, de nagy sikerű programot bonyolítottak le a közelmúltban az Inotai Tagiskolában is.

A közgyűlésen méltatta a GÁNYK tevékenységét a Honvédelmi Minisztérium képviseletében Hornyák Erika alezredes, valamint Katona Csaba várpalotai alpolgármester is. A Bajtársi Egyesületek Országos Szövetsége (BEOSZ) érmét vehette át a rendezvényen Szabó Ignác nyugállományú ezredes és Dobszai József, míg elismerést kapott kiváló munkájáért Kránitzné Molnár Valéria, Fülöp Lászlóné, Lukács Gyuláné és Szűcs Istvánné, valamint a sport területén jeleskedő Bartók Géza és Sztanke József.

Dobszai József klubelnök lapunknak elmondta, az idei év egyik kiemelt célja, hogy magasabb szintre emeljék a honvédelmi hagyományok ápolását a térségben, ezért együttműködési megállapodást szeretnének kötni a Hovédség és Társadalom Baráti Kör helyi szervezetével, a Vitézi Renddel és a Marathon Tömegsport és Környezetvédő Egyesülettel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!