Hírek

2017.04.17. 11:30

Szebb, rendezettebb Várpalota a cél

Várpalota - Idén is meghirdette virágosítási mozgalmát a Városszépítő és -védő Egyesület. Május 10-ig lehet nevezni a pályázatra, amelynek őszi eredményhirdetésén városszépítő díjat is kioszt a civil szervezet.

Szabó Péter Dániel

Több mint húsz esztendeje, 1996 óta minden évben meghirdeti Tiszta, virágos Várpalotáért című pályázatát a nagy múltú civil szervezet. A nagy sikerrel futó környezetszépítő mozgalomhoz családi házak, társasházak, intézmények, illetve vállalkozások csatlakozhatnak. A versenyre benevezett portákról a tervek szerint június elején készít fotókat majd a kertészeti szakemberekből, a helyi virágboltok üzemeltetőiből és civilekből álló szakértő zsűri.

Horváth Józsefné, a mozgalom koordinátora a Thury-várban megtartott tájékoztatón hangsúlyozta, céljuk a kezdetektől egyértelmű: szebbé, rendezettebbé tenni a települést, s egyúttal átformálni a Várpalotáról, mint iparvárosról kialakult képet.

A szervezők nevében Horváth Józsefné adott tájékoztatást az idei pályázatról Fotó: Szabó Péter Dániel

A legszebb portáknak járó elismeréseket szeptemberben, a Várpalotai napok rendezvénysorozat keretében adják át. Érdekesség, hogy az idei évben egy új elismerést, a Városszépítő díjat is odaítélik majd azoknak, akik hosszú évek óta aktívan részt vesznek a környezet szépítésében, illetve több alkalommal is eredményeket értek el a "Tiszta, virágos Várpalotáért" pályázaton. Nevezni három kategóriában lehet: kertes házak utcafrontja, társasházakhoz tartozó közterület és ablakok, erkélyek szépítése, intézmények, vállalkozások környezete.

A jelentkezési lap átvehető és leadható május 10-ig a polgármesteri hivatal portáján, a Rákóczi Telepi Tagiskolában, a Krúdy Gyula Városi Könyvtárban és két várpalotai virágboltban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!