Hírek

2016.04.26. 16:31

Van fény az alagút végén

Veszprém - Most már nem leszek földönfutó, ami a jóérzésű embereknek köszönhető, akik segítettek az újrakezdésben. Van már fény a sötét alagút végén – jegyezte meg boldogan, meghatódva Ignácz Veronika, akinek háza idén március elején ismeretlen okokból teljesen kiégett Rigácson.

Kovács Erika

- Sorra érkeznek a felajánlások a szomorú eset óta, és nagy örömmel irányítjuk az önkormányzati autót, meg a pakolásnál segítségnek több közmunkásunkat az adományok összegyűjtésekor – közölte Tóth Józsefné, a település polgármestere. Mint elmondta, nemcsak a környékről, de a megye valamennyi szegletéből keresték őket a tűzesetről szóló riportunk után, amelyben a teljesen kiégett, lakhatatlan házról írtunk részletesen. Rigács elöljárója többek között megemlítette, hogy kaptak adományt, nevezetesen bútort és ruhafélét Tapolcáról, Csopakról ajtókat, Veszprémből konyhabútort, Balatonfüredről bútorfélét és ruhaneműt meg konyhai felszerelési eszközöket, aztán mindemellett küldtek a jó szándékú, segítőkész emberek háztartási gépeket is Rigácsra.

- Bőven megvan a napi elfoglaltság – mondta nagy örömmel Ignácz Veronika, aki az önkormányzatnál közmunkásként dolgozik, és minden szabadidejében házánál dolgozik, amit most egyedül a kis pulija őriz. Elmondta, hogy már rengeteget takarítottak, így összegyűjtötték és kihordták a törmeléket a házból, lemosták az üszkös, kormos falakat, és várják a villanyszerelőt, akit Sümegről kutatott fel Tóth Józsefé polgármester, aki nagyon sokat segít abban, hogy a kis házikó minél előbb lakható legyen.

Megírtuk, hogy a ház teteje, amelyben egy fiatal pár lakott, ismeretlen okokból március 6-án meggyulladt, ők azt gyanították, hogy a kéménynél történhetett a meghibásodás. Aztán a tűz átterjedt az egész épületre, ami teljesen kiégett, lakhatatlanná vált, egész életükből mindössze egy összeégett ötforintos maradt meg. Riportunk után minket is sokan hívtak és jelezték, segítenek, amiben csak tudnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!