Hírek

2015.06.03. 12:45

Időseket károsított meg - Vádemelési javaslat a pápai zsaroló ügyében

Pápa - A Pápai Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya vádemelési javaslattal zárta le az ellen a negyvenkilenc éves pápai férfi ellen folytatott nyomozást, aki 2012 áprilisától 2014 decemberéig több mint egy millió forinttal károsított meg egy idős férfit.

Heffler Péter

A nyomozás adatai szerint K. Tibor 2012 márciusában és novemberében, majd 2014 augusztusában is megszerezte az általa megfélemlített hetvenéves éves pápai sértett bankkártyáját és annak PIN kódját, adott tájékoztatást a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság.

A kártya birtokában összesen harminckettő ízben emelt le, alkalmanként több tízezer forintot a sértett számlájáról. Információink szerint a jogtalanul megszerzett pénzt K. Tibor ezt követően saját céljaira fordította, mialatt az idős férfi élettársával rendkívül szegényes körülmények között élt az asszony rokkant nyugdíjából. Az idős pár a rezsiköltség és a gyógyszerek kiváltása után havonta alig több mint húszezer forintot tudtak élelmiszerre fordítani.

A Pápai Rendőrkapitányság munkatársai 2015. január 14-én délelőtt Pápa belvárosában fogták el K. Tibort, majd előállították a helyi rendőrkapitányságra, ahol őrizetbe vették. A gyanúsított 2015. január 16-ától előzetes letartóztatásban van. A férfi ellen zsarolás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárás iratait a napokban vádemelési javaslattal küldte meg az eljáró hatóság a Pápai Járási Ügyészséghez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!