Hírek

2017.06.20. 13:12

A tapolcai csapat nyerte a kamarai nagydíjat

Balatonfűzfő – A szervezők a vadászatot idéző helyzeteket próbáltak utánozni a lövészet során. Így futó nyúl mozgását, kelő fogoly, torony kakas, tóra szálló kacsa, vagy szalonka röptét utánzó korongokra kellett lőnie a résztvevőknek.

Molnár Sándor

Negyvenhárman indultak a XX. Vadászkamarai Nagydíjon a balatonfűzfői koronglőtéren. A versenyen a Veszprém megyei vadászjeggyel rendelkező csapatok vehettek részt. Az idei lövészeten 14 vadásztársaság indította el három - háromfős csapatát. A résztvevők teljesítményét egyénileg és csapatban is értékelték. A csapatok száz lövést adtak le az erős szélben.

A húsz évvel ezelőtti induláshoz képest azt gondolom, hogy akik idejárnak, azoknak komoly fejlődésen ment keresztül a lövő készsége – mondta el Baracskay Lajos a Veszprém Megyei Vadászkamara titkára, aki köszönte a Balatonfűzfői Lövész Egylet tagjainak a segítőkészségét, és az ügy iránti elkötelezettségét. A fűzfőiek részt vesznek a kamarai vizsgáztatásban is, mert fontosnak tartják, hogy gyakorlott fegyverforgatók kerüljenek ki az életbe.

Az egyéni versenyt Siffer Géza nyerte, megelőzve Varga Dánielt, míg a dobogó harmadik fokára Gábor Lőrinc állhatott fel.

A csapatok versenyét a tapolcai Csobánc Vadásztársaság Király Balázs, Farkas Imre, Siffer Géza összeállítású csapata nyerte. Második lett a Bakonyerdő Zrt. csapata, a harmadik helyet az Öreg Bakony Vadásztársaság szerezte meg.

A nagydíjon már szokássá vált, hogy a következő évben mindig a győztes csapat főz és a versenyt követően, jó hangulatban fogyasztják el a résztvevők a vadpörköltet. A tapolcai csapat sikerének köszönhetően szürkemarha borjúpörkölt készül majd jövőre.

Fotók : Szabó László

A verseny díjait, a kupákat a megyei vadászkamara ajánlotta fel a nyerteseknek. Sörétes lőszert a lőszergyártás anomáliái miatt idén már nem kaptak a versenyzők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!