Hírek

2017.04.20. 10:57

Feloldották az útzárakat Veszprém megyében

Csütörtökön 11 órára ismét járhatóvá vált az előző nap este lezárt 82-es főút Zirc és Bakonyszentkirály közti szakasza, valamint a 83-as főút korábban, a teherforgalom számára szintén lezárt szakaszán újra közlekedhetnek a tehergépjárművek is.

Az érintett útszakaszon a személygépjárművek és autóbuszok mellett a 7,5 tonna össztömeget meghaladó tehergépjárművek közlekedése is engedélyezett – tájékoztatott Kucsera Katalin rendőr zászlós, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

A VMRFK illetékességi területén az elmúlt 24 órában a rendőrök két személyi sérüléssel, és négy anyagi kárral végződő közlekedési baleset helyszínén intézkedtek.

Szerdán Vanyola külterületén egy kemenesmagasi nő járművével egy útkanyarulatban megcsúszott, s menetiránya szerinti jobb oldali árokban állt meg a tetejére borulva. A sofőr könnyű sérüléseket szenvedett. Pápán és Tapolca külterületén anyagi káros balesetek történtek; az egyik esetben a nem megfelelő oldaltávolság miatt, másik esetben a nem megfelelő követési távolság miatt ütközött össze két személygépkocsi. A 8-as számú főúton, Várpalota külterületén egy helyi férfi egy jobbra ívelő útkanyarulatban gépjárműjével megcsúszott, áttért a szemközti forgalmi sávba, ahol nekiütközött egy személygépkocsinak. A balesetben személyi sérülés nem történt.

A 83-as számú főúton Pápa irányából haladt egy Ford személygépkocsi, aki egy tehergépkocsi előzése során a havas úton megcsúszott és a szemből érkező autóbusszal összeütközött. A Ford vezetője megsérült. A 82-es számú főúton egy győri férfi eddig tisztázatlan körülmények között ütközött össze szerda délután egy előtte, forgalmi okból álló személygépkocsinak, személyi sérülés nem történt.

A VMRFK felhívja a járművezetők figyelmét, mielőtt útnak indulnak, tájékozódjanak az aktuális közlekedési helyzetről, járműveikkel fokozott óvatossággal közlekedjenek! Az utak csúszóssá váltak, a lehullott csapadék sokfelé ráfagyott a faágakra, melynek következtében kidőlt fák akadályozzák a haladást. A megváltozott közlekedési helyzetre tekintettel csökkentsék a sebességet és növeljék a követési távolságot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!