Hírek

2015.05.01. 16:09

A legemlékezetesebb búcsú a középiskolai ballagás

Zirc, Veszprém - Életünk során sokszor búcsúzunk, de a legemlékezetesebb, legszebb a középiskolai ballagás.

Kutasi Zsófia

Ekkor nem csak a tanulmányok egy szakasza zárul le, a diákok maguk mögött hagyják a gyermekéveket és nekivágnak a felnőtt életnek - fogalmazott Varga Lajos, a zirci Reguly Antal Szakképző Iskola és Kollégiumban igazgatója az iskola ballagási ünnepségén. Beszédében kiemelte: az elmúlt évek alatt sikerült minden végzős diáknak ismereteket szerezni, gyakorlatokat tapasztalni és annyi emberséget tanulni, hogy mindenki megállja a helyét, bátran szembeszállhat a jövő kihívásaival. Kívánom, hogy bárhová is vessen sorsotok, álljatok helyt becsülettel, higgyetek az igazságban, becsüljétek meg az igaz barátokat. Alkalmazzátok és bővítsétek a megszerzett tudást magatok és családotok javára - fogalmazott az igazgató.

A zirci Reguly 13. SZ. osztálya. Elöl: Kiss Mónika, Jánossy Bernadett osztályfőnök, Hegyi Roxána
Fotó: Penovác Károly

Az intézmény öt osztályából kilencvenkét diák ballagott el. Közülük két osztály érettségizik, három osztály tanulói pedig szakmai vizsgát tesznek.

A Reguly végzősei többek között eladó, szakács, mezőgazdasági gépész, festő, mázoló tapétázó szakmát szereznek meg. A ballagási ünnepségen a hagyományoknak megfelelően köszöntötték a kiemelkedő eredményeket elért tanulókat is. A ceremónia végén a ballagók lufikat engedtek fel az égbe.A veszprémi iskolák többségében péntekre időzítették a ballagást, így a Veszprémi Közgazdasági és Közigazgatási Szakközépiskola, a Vetési Albert Gimnázium, az Ipari Szakközépiskola és Gimnázium, illetve a Gastroker Vendéglátóipari és Kereskedelmi Szakközépiskola és Szakiskola is május 1-én búcsúztatta a végzőseit. A Lovassy László Gimnáziumban, a Táncsics Mihály Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégiumban, a Medgyaszay István Szakképzőiskola Gimnázium és Kollégiumban, valamint a Jendrassik–Venesz Középiskola és Szakközépiskolában pedig csütörtökön tartották a ballagást. Utóbbiban összesen kilencvenöt „vén” diák ballagott el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!