Hírek

2017.06.28. 14:24

Útmutató új ötletek támogatásához - Könyvbemutató a Pannon Egyetemen

Veszprém – A profitszerzés mellett szociális céllal is bíró társadalmi vállalkozásokat jelenleg minden uniós tagországban támogatják – mondta el Fehérvölgyi Beáta projektkoordinátor, a Pannon Egyetem oktatója, rámutatva arra, hogy az egyetem és nemzetközi partnerei közös gondozásában megjelent útmutató miért bír fontos szereppel az új típusú vállalkozások támogatásának terén.

Leitner Vera

Az ERASMUS+ Program keretében megvalósuló, a Pannon Egyetemen a tavalyi évben megszervezett  I-SICS társadalmi innovációs verseny célja az volt, hogy a fiatalok figyelmét a környezetükben felmerülő társadalmi problémákra irányítsák, ösztönözzék őket, hogy társadalmilag felelősségteljesen gondolkodjanak, s aktív, elkötelezett szereplői legyenek helyi közösségüknek.

A verseny során innovatív ötleteket dolgoztak ki a hallgatók, melyeket helyi, illetve nemzetközi fordulókon mutattak be. A projekt keretében, annak lezárásaként készült el az I-SICS KIT, az a kézikönyv, mely segítséget ad hasonló társadalmi innováció témájú versenyek szervezéséhez, s Európa bármely részén alkalmazható

– Ez a könyv a társadalmi vállalkozások létrehozását segítő versenyek eddigi tapasztalatát gyűjti össze, s a célja, hogy másokkal is meg tudjuk osztani, hogy mi miképpen mentünk végig a versenyszervezési folyamaton – mondta el Bogdány Eszter szakmai koordinátor.

Az útmutatóból kiderült, hogy hasonló projektek esetén hogyan toborozzanak vállalkozó kedvű diákokat az egyes intézmények, milyen szempontok szerint válasszanak mentorokat, trénereket, s mi alapján értékelhetők az egyes társadalmi vállalkozásokkal kapcsolatos ötletek. Az útmutató mind hazai intézmények, mind pedig az uniós országok számára elérhető lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!