Útinapló a Fülöp-szigeteki nyomorról

2017. május 19., 19:41 szerző: Laskovics Márió
komment
Pápa – Egy keresztény blog munkatársai dokumentumfilmet forgattak a Manilában működő ifjúsági misszióról, amely igyekszik felkarolni a sok esetben bántalmazott, börtönviselt fiatalokat.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

A Nyitott szívvel Isten tenyerén című előadás-sorozat záró alkalmán Bazsik Ádám és Huszár Domonkos, egy tíz éve működő keresztény blog, a ShoeShine munkatársai tartottak vetített képes előadást a Fülöp-szigeteki fővárosban, Manilában működő, részben magyar alapítású ACAY elnevezésű ifjúsági misszióról és az arról forgatott filmjükről, úti élményeikről szerdán a Szent Benedek-templomban.

Huszár Domonkos és Bazsik Ádám, a ShoeShine blog munkatársai

- Fabian Edit Mirjam magyar származású misszionárius nővér azzal a kéréssel fordult hozzánk, hogy készítsünk egy filmet a húsz éves, katolikus indíttatású misszióról, melyben négy szerzetes nővér, egy kisebb munkacsoport és egy önkéntes közösség szolgál. Próbálják felkarolni az ottani, sok esetben kiskorukban bántalmazott vagy börtönviselt fiatalokat. A Krisztusi, kegyelmi alapot és imahátteret komoly lélektani, pszichológiai szakmaisággal ötvözik. Az egyénnel és traumáival foglalkoznak, hogy az adott fiatal saját magával, sokszor a családjából fakadó problémáival, sebzettségeivel szembe tudjon nézni – mondta el a manilai misszióról Bazsik Ádám, a ShoeShine vezető koordinátora.

Galláné Horváth Gabriella köszöntötte a közönséget

- Művészi dokumentumfilmünkkel az európai nézők saját kényelmes világukból való kimozdítása, elgondolkodtatása a célunk – fűzte hozzá a három fős stábbal, három hét alatt leforgatott, pár hónap utómunkával készült Faces of love című filmjükről.

A két fiatalember felváltva vitte a szót

Huszár Domonkos, a film rendezője megjegyezte, európai wellness-keresztényként megrendült az ottani fizikai és lelki nyomortól. Letargiája két-három hónapig tartott, de a film vágása, összeállítása közben sikerült megemésztenie az életre szóló tapasztalatokat. Vallja, hogy a szenvedésből élet kovácsolódik. Ahol túlárad a bűn, ott túlárad a kegyelem.

Laskovics Márió

2017. május 19., 19:41 szerző: Laskovics Márió

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...