Hírek

2017.08.21. 10:06

Úthengert loptak Ausztriából

A Pápai Járási Ügyészség jelentős értékre elkövetett lopás bűntette miatt emelt vádat azzal a három fiatal férfival szemben, akik tavaly ősszel Ausztriából nagy értékű gépeket, így úthengert loptak, tájékoztatott Papp Norbert, a Veszprém Megyei Főügyészség helyettes szóvivője.

Kovács Erika

A vádirat szerint a három – használtcikk kereskedelemmel foglalkozó – férfi 2016 novemberében utazott Pápáról Ausztriába, amikor egy Szombathelyhez közeli, osztrák településen felfigyeltek egy utánfutóra, amelyen útépítéshez használható gépek, így egy kisebb méretű úthenger, talajtömörítő gép és fugavágó volt. Az elkövetők elhatározták, hogy a közelben várakoznak, majd éjszaka az utánfutót a gépekkel együtt ellopják. A három férfi másnap – 3 óra körüli időben – a saját gépkocsijukhoz kapcsolta az utánfutót, majd Pápára indultak. Az elkövetők azonban az ellopott gépeket és az utánfutót értékesíteni már nem tudták, mert a rendőrség aznap azokat lefoglalta, és az osztrák cég sértett részére a mintegy 7 millió forint összegű eszközöket kiadta. A Pápai Járási Ügyészség az elkövetőkkel szemben szabadságvesztés kiszabására tett indítványt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!