Hírek

2016.05.25. 16:33

Útfelújítások megyeszerte - Ezeken a szakaszokon kell forgalomkorlátozásra számítani

Megyei körkép - A nyolcas és a nyolcvankettes utak két-két szakaszán, valamint több alsórendű úton is felújítási munkákat végeznek összesen több mint három és fél milliárd forintért idén.

Marton Attila

Jól halad a kivitelező a 82-es úton, ahol mintegy tíz kilométeren végeznek útfelújítási munkákat. A munkálatok április második felében kezdődtek el a Zirc és Olaszfalu közötti valamivel több mint két és fél kilométeres, valamint a Gyulafirátót és Eplény közötti hét kilométeres szakaszon. A kivitelező az útburkolat megerősítése mellett elvégzi az árkok és padkák rendezését, belterületen szegélyt építenek, felfestik a burkolati jeleket, valamint új KRESZ-táblákat is kihelyeznek, közölte érdeklődésünkre Velkei Lilla, a Magyar Közút kommunikációs osztályvezetője. Hozzátette, az útépítés idején forgalomkorlátozásra kell számítani, a települések között negyven, míg belterületen harminc kilométer per órás sebességkorlátozás van érvényben. A munkákat várhatóan szeptemberben fejezik be.

Jól halad a kivitelező a 82-es úton, ahol mintegy tíz kilométeren végeznek útfelújítási munkákat
Fotó: Balogh Ákos

Az autósoknak nem csupán a 82-es úton, hanem további hat helyszínen kell forgalomkorlátozásokra számítania a megye útjain ezekben a hetekben. A nyolcas számú főúton Inotán és Várpalotán öt kilométer hosszan, valamint szintén a nyolcas főúton Tüskevártól a megyehatárig tartó mintegy tíz kilométeres útszakaszon. A Kolontár és Devecser közötti összekötő úton mintegy három és fél kilométeren, míg Devecser és Sümeg között 2,3 kilométeren erősítik meg az útburkolatot, ezeken a helyszíneken szintén mindkét sávban számítani kell korlátozásokra. A várpalotai, a tüskevári és a Devecser környéki munkákat várhatóan szeptember végére befejezik. A munkálatok során a szükséges vastagságú aszfaltréteg terítésén túl felújítják az autóbuszmegállókat, kijavítják az árkok, padkák, átereszek és hidak hibáit, valamint forgalomcsillapító szigetek újulnak meg Tüskeváron és Gyulafirátóton. A szakemberek több szakaszon burkolatprizmákat telepítenek, valamint megújulnak a korlátok is. Nyárádon gyalogosátkelőt építenek, míg Balatonfüreden a Horváth Mihály utcában a vasútállomáshoz vezető utat újítják fel.

A Magyar Közút Veszprém megyében mintegy 3,7 milliárd forintból újít fel összesen 29 kilométer hosszan útszakaszokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!