Hírek

2016.04.29. 12:28

Útfelújítás Veszprém megyében: harminc kilométeren dolgoznak a következő hónapokban

Devecser - Közel harminc kilométeren újulnak meg megyénk útjai – jelentette be Kovács Zoltán országgyűlési képviselő, a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára és Nemes-Nagy Tibor, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. vezérigazgatója.

Penk Tímea

A projektnyitó rendezvényen Velkei Lilla kommunikációs osztályvezető köszöntötte a megjelenteket, majd Kovács Zoltán ismertette az útfelújítási programot.

Bendes István jegyző, Ferenczi Gábor, Devecser polgármestere, Tili Károly, Kolontár polgármestere, Nemes-Nagy Tibor vezérigazgató és Kovács Zoltán országgyűlési képviselő, a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára
Fotó: Penk Tímea

Országszerte 563, megyénkben 30 kilométernyi útszakasz újul meg. A 8-as számú Székesfehérvár-Jánosháza-Rábafüzes, 82-es Veszprém-Zirc-Győr főutak, valamint a 7324-es jelű Devecser-Sümeg és a 7339-es Ajka-Devecser útszakaszok felújítási költsége 3,6 milliárd forint.

- Devecserben összesen öt és fél kilométer hosszúságú állami út felújítása kezdődött el. A Sümeg felé vezető 2,2 kilométeres szakasz 340 millió, a kolontári 3,2 kilométeres rész 310 millió forintból újul meg szeptember végéig – ismertette az államtitkár. A szükséges aszfaltréteg terítésén túl felújítják az autóbuszmegállókat, javítják a hidakat, átereszeket, árkokat, padkákat. Megújulnak a jelzőtáblák és korlátok, a forgalomcsillapító szigetek Tüskeváron és Veszprém-Gyulafirátóton. Több szakaszon burkolatprizmákat telepítenek, a szükséges helyeken akusztikus burkolatjelek készülnek.

Nemes-Nagy Tibor hangsúlyozta, hogy a most induló felújításokat követően folytatódik a közútfejlesztési program. Az érintett szakaszokon forgalomkorlátozásokra kell számítaniuk a közlekedőknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!