Hírek

2016.05.22. 06:45

Ütéssel zárta le a vitát - Üvegszilánk okozott komoly sérülést a sértettnek

Egy őt sértegető fiatalembert úgy megütött egy férfi, hogy az lefejelte az előtte lévő poharat, és üvegszilánk fúródott a koponyájába. Tettéért próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetést kapott első fokon.

Marton Attila

Egy csetényi férfi 2014 novemberének végén a helyi kocsmában iszogatott, amikor hajnalban megjelent egy erősen ittas fiatalember. A férfiak szóba elegyedtek, majd a fiatalabb elkezdte szidalmazni a középkorút, aki többször kérte a sértettet, hagyjon fel ezzel. Miután hosszabb időn keresztül ennek nem tett eleget, a vádlott tarkón csapta a sértettet, aki az arca baloldalával lefejelte a pulton előtte lévő söröspoharat, ami több darabra tört. A fiatalember saját lábán távozott a kocsmából, másnap viszont súlyos fejfájással a veszprémi Csolnoky kórházba került, ahol kiderült, két centiméteres szilánk fúródott a fejébe, amelyet néhány nappal később Budapesten távolítottak el. A sértett a beavatkozás ellenére súlyos egészségromlást szenvedett: látásélessége teljes, de felfelé tekintéskor nem mozog a szeme.

A negyvenhét éves vádlott a tárgyaláson azt hangsúlyozta, nem állt szándékában sérülést okozni, sajnálja a történteket. A fiatalember a bíróságon elismerte, sértegette a vádlottat, akire már nem haragszik, mert tudja, hogy nem akart ilyen sérülést okozni neki.

A büntetlen előéletű férfit a Veszprém Megyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés kísérletével vádolta. Az ügyben első fokon eljáró Veszprémi Törvényszék gondatlanságból elkövetett, életveszélyt okozó testi sértés vétségében találta bűnösnek a vádlottat, amiért egy év nyolc hónap, három év próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetést szabott ki.

Az ítéletet a vádlott és védője tudomásul vették, az ügyész a vádirattal egyező minősítésért és súlyosbításért fellebbezett. Az eljárás másodfokon a Győri Ítélőtáblán folytatódik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!