Hírek

2017.07.25. 16:25

Utcai tükörrel a biztonságos közlekedésért Várpalotán

A helyi rendőrkapitányság jelzése alapján forgalombiztonsági tükröt telepített a várpalotai polgármesteri hivatal a település Kálvária városrészében, közölte Aradi Virág, a megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Kovács Erika

Mint elmondta, a Várpalotai Rendőrkapitányság 2017 tavaszán is meghirdette a Táblavadász közlekedésbiztonsági akcióját, melynek keretében a közlekedési táblákkal kapcsolatos beérkező lakossági jelzéseket értékelték, vizsgálták. A várpalotai Czóbel Béla és Vasvári Pál utca kereszteződését érintő jelzés alapján a közlekedési balesetek megelőzése és a biztonságos közlekedés elősegítése érdekében szükséges és indokolt volt egy forgalombiztonsági tükör elhelyezése, ugyanis a kereszteződés csak részben vagy csekély mértékben belátható.

- A rendőrség megküldte jelzését a területileg illetékes polgármesteri hivatalnak, ők pedig a baleset-megelőzés érdekében 2017. július 20-án délelőtt forgalombiztonsági tükröt helyeztek el az érintett kereszteződésben. A forgalom segítését lehetővé tevő eszköz a kereszteződés beláthatóságát és onnan a biztonságos kikanyarodást teszi lehetővé, hangsúlyozta Aradi Virág sajtóreferens.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!