Hírek

2016.12.02. 20:05

Utazóbérlet Késznek

Veszprém - Választókerületi utazóbérletet adott a Veszprémi Fidelitas Kész Zoltán országgyűlési képviselőnek.

Forgács Ádám

A Fidelitas szerint a képviselő sokat jár külföldön. Reméljük, hogy mindannyiunknak ugyanolyan tartalmas volt ez az elmúlt hónap, mint Kész Zoltánnak. A teljesség igénye nélkül: Arzenál meccs Londonban, NFL-meccs Indianapolisban, aztán még egy Chicagoban, majd városnézés egy felhőkarcoló tetejéről, végül egy prágai szelfi. Örülünk neki, hogy Kész Zoltán ilyen aktívan pipálja ki a bakancslistáját.

Reméljük, hogy hamarosan a választókerület bakancslistáján is kipipál néhány dolgot. Köszönjük, hogy Chicagoban és Indianapolisban is képviselte az érdekeinket, bár szerintünk Budapesten talán ez kicsit hatékonyabban ment volna. Utazásai során többször is ülésezett a parlamenti bizottsága, ahol érthető okokból nem volt jelen.

Szomorú, hogy a képviselő amikor felszólal, megnyilvánul, akkor is legfőképpen Magyarországot, illetve a magyar embereket szidja. Az utazása kapcsán felvetődött bennünk néhány kérdés, például: milyen érdemi eredményt tud felmutatni Kész Zoltán a választókerületében? - mondta Molnár Dániel, a Fildelitas Veszprém megyei elnöke a szervezet pénteki sajtótájékoztatóján.

Bóka Bence a bérlettel
Fotó: Nagy Lajos

Bóka Bence, a Fidelitas Veszprémi csoportjának elnöke kiszámolta: Kész Zoltán az utóbbi időben megtett kirándulásai alkalmával körülbelül hatezer kilométert tett meg légvonalban. Ennyi utazással körülbelül háromszázszor körbeutazhatta volna saját választókörzetét, nagyjából 130-szor tehette volna meg a Veszprém-Budapest távolságot és rendesen felért volna a bizottsági ülésekre, ahol az utóbbi időben napvilágot látott statisztikák szerint szintén nagy elmaradása van.

Fröhlich András, Kész Zoltán országgyűlési képviselő sajtóreferense az általa kiadott közleményben szánalmasnak nevezte, hogy a kormánypárt helyi embereitől nem telik több mint egy ellenzéki, független képviselő magánútjainak kritizálása, miközben a Veszprémben eltűnt közpénzekkel kapcsolatban nincs álláspontjuk. A Fidesz-kisdobosok időzítése érthető, hiszen budapesti tartótisztjeik el akarják terelni a figyelmet arról, hogy Kész Zoltán a parlament igazságügyi bizottságának csütörtöki ülésén élő bejelentkezésben továbbította a választókerületéből érkező kérdéseket a luxus- és helikopterügyi miniszternek. Rogán Antal azonban az itt élők egyetlen rázós kérdésére sem adott tisztességes választ, ami elfogadhatatlan. Kész Zoltán köszöni a Fidesz kitüntetett figyelmét, amelyet ellenzéki munkája elismerésének tekint.

A sajtóreferens, aki elment a Fidelitas sajtótájékoztatójára, átvette a Fidelitas által felajánlott utazási bérletet .




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!