Hírek

2016.01.25. 08:32

Útállapot – időjárás-jelentések, előrejelzések

Az ország nagy részén borult, felhős, csapadékmentes az idő, a Dunántúlon többfelé szemerkél az eső, Mosonmagyaróvár és Csorna környezetéből ónos esőt jeleztek.

Tremmer Tamás

Az autópályák és főutak általában nedvesek, vizesek, az ónos eső miatt Csorna, Sárvár és a Balaton vonalán  jegesek. A mellékutakon hasonlóak az útviszonyok, a Tiszántúlon még előfordulnak latyakos, hókásás szakaszok, Győr-Moson-Sopron, Vas, Veszprém és Fejér megyében szintén az ónos eső miatt helyenként jeges a burkolat.

Fejér és Tolna megyében, valamint a Duna-Tisza köze nagy részén ködös-párás az idő, korlátozottak a látási viszonyok, Dunaújváros környezetében 100 méter alá csökkent a belátható útszakasz.

Az ónos eső az autóbuszok közlekedésében is okozott némi fennakadást. Megkeresésünkre az ÉNYKK Északnyugat-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. közölte, január 25-én hajnalban a megye területén az autóbuszjáratok elindultak ugyan, azonban a reggeli 6 órát követően, jellemzően az alsóbbrendű közutakon a síkosság miatt közlekedési problémák jelentkeztek. Ez területileg Pápát és környékét (Marcaltő, Csögle, Vinár), Várpalota környékét (Öskü, Hajmáskér), Balatonfüred környékét (Tihany), Veszprém környékét (Városlőd, Csehbánya, Herend, Hidegkút), illetve Sümeg és környékét érintette. Ezen területeken jelentős késésekkel közlekedtek az autóbuszok, egyes útszakaszokon teljes járatok is kimaradtak. A közlekedési rend 10 óra környékén állt helyre. A kimaradt és késett járatok számbavétele jelenleg is tart.

A fentieken túl Veszprém helyi közlekedésében a csuklós autóbuszokat a közlekedési nehézségek miatt hétfőn leállították.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!