Hírek

2013.08.18. 14:48

Ünnepi pörköltek versenye Tapolcán

Tizenhat csapat tizenhét pörköltje mérettetett meg a Tapolcai Ünnepi Napok és Borhét hagyományos pörköltfőző versenyén, amely immár sorrendben a tizenötödik volt.

Szijártó János

A szerdán zenés felvonulással megnyitott hagyományos Tapolcai Ünnepi Napok és Borhét programjai kedd estig várják a szórakozni vágyókat. Az eseményeknek ezúttal is a Köztársaság tér, a Kisfaludy utca és Templom domb biztosítja a helyszínt. A helyi és környékbeli amatőr művészeti csoportok, zenekarok mellett országosan ismert vendégek léptek, illetve lépnek színpadra a Köztársaság téren.

Énekelt már Király Viktor, de az Edda is koncertezett Tapolcán. Szombaton az Acro Dance SE tehetséges táncosai nyitották a műsort, míg a Városi Sporttelepen nemzetközi labdarúgó torna kezdődött ugyanebben az időben. A színpadon a folytatásban mesejátékot láthattak az érdeklődők, majd a Csobánc népdalkör, valamint Molnár György és koncertzenekara lépett fel.

Munkában a tapolcai vállalkozók csapata a pörköltfőzőversenyen. Jobbra a csapat vezetője (egyesületi elnök) Vörös Béla, míg a kép bal szélén a társaság főzésért felelős tagja, Tóth Tibor (Fotó: Szijártó János)


A vendég Csonka András volt. Este a Rock-Inger zenekar és a Kozmix mutatkozott be. Vasárnap komoly érdeklődés mellett indult a tizenötödik tapolcai pörköltfőző verseny a Köztársaság téren. A résztvevő csapatok számos különleges ízesítésű ételt mutattak be, amelyek egytől egyig hatalmas sikert arattak.

Sehol nem kellett kiönteni a maradékot, mivel nem képződött maradék. Ételben, italban senki nem szenvedett hiányt. A vasárnapot Kiscsillag együttes koncertje zárta. Az ünnepi napok folytatódnak, hétfőn, majd kedden - augusztus huszadikán - szintén estébe nyúló programok szórakoztatják az érdeklődőket.  


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!