Hírek

2017.02.27. 20:50

Ünnepi összejövetelt tartott a 45 esztendős Honvéd Bajtársi Klub

Pápa - Megalakulásának 45. évfordulóját ünnepelte a pápai Honvéd Bajtársi Klub a Huszár Közösségi Házban.

Babos Petra

Az összejövetel elején a szép számban egybegyűltek egy perces néma főhajtással tisztelegtek a 45 esztendő alatt elhunyt bajtársaik előtt, majd Horváth Ferenc klubtitkár köszöntötte megjelenteket. Ezt követően Farkasdi Lajos, a Honvéd Bajtársi Klub elnöke ünnepi beszédet mondott, melynek során felidézte: a klub 1972. február 25-én alakult meg az akkori Helyőrségi Művelődési Otthonban 25 fővel. Az évek alatt egyre csak szaporodtak a kirándulások, csapatlátogatások, miközben a várossal való kapcsolat is szorossá vált.

Az összejövetelen Farkasdi Lajos mondott ünnepi beszédet

Farkasdi Lajos kiemelte, a 2001-ben megalakult MH Pápa Bázisrepülőtér vezetése a hagyományokat folytatva jó és szoros kapcsolatot alakított ki a bajtársi klubbal. - A 2005. évi közgyűlésünkön elfogadtuk, hogy az addigi Fegyveres Testületek Nyugállományú Klubja elnevezést lecseréljük a Honvéd Bajtársi Klub névre. 2006-ban a Veszprém megyei közgyűlés csapatzászlót adományozott klubunknak, kifejezve az eredményes működésünk elismerését - emlékezett vissza a klubelnök. Hozzáfűzte, a rendszeres programjaik, mint például a zenés-táncos rendezvények, a főzőversenyek, a kirándulások, a kerek évfordulósok köszöntése nagy sikernek örvendenek. - Az egyesület csapatai rendszeresen részt vesznek sport és egészségmegőrző versenyeken. A klub képviselteti magát a városi megemlékezéseken, társadalmi ünnepeken a hős katonák emlékműveinél. A Vidám Nagyik nevet viselő dalkörünk rendszeresen fellép a klub programjain, és jelentős sikereket arat a város, illetve a környező települések rendezvényein. Rendelkezünk fiú és lány tekecsapattal, valamint klubunkban működik kártyaszakkör - sorolta Farkasdi Lajos, majd megjegyezte, a Honvéd Bajtársi Klub célja többek között, hogy támogassa a hazafiság eszményére épülő honvédelem ügyét, részt vegyen a katonai hagyományok ápolásában, nem utolsó sorban pedig az időskorú, beteg, egyedülálló tagjaik látogatásával enyhítsék a gondjaikat. A klubelnök gondolatai után a jelenlévők egy vetített fényképes összeállítást nézhettek meg az egyesület utolsó öt évének eseményeiről, a klubélet mindennapjairól.

A Honvéd Bajtársi Klub évfordulós ünnepségére sokan ellátogattak a Huszár Közösségi Házba Fotó: Babos Petra

Az ünnepségen Unger Tamás alpolgármester úgy fogalmazott, a város életében fontos szerepe van a katonaságnak, és persze a Honvéd Bajtársi Klubnak. - Ez a klub példaként szolgál a többi szervezet számára ahhoz, hogyan lehet igazán jól, tartalmasan működni 45 éven keresztül - hangsúlyozta a városvezető, aki hozzátette, az egyesület megérett arra, hogy belépjen a város kiemelt szervezetei közé.

A folytatásban Soós Gyula őrnagy felolvasta Benkő Tibor vezérezredesnek, a Honvéd Vezérkar főnökének írásos gratulációját. A programon Gregus Anikó és Dobrozensky Gábor előadóművészek táncdalokkal, nosztalgiaslágerekkel és örökzöld operettekkel örvendeztették meg az egybegyűlteket. Az ünnepséget kiállítás is színesítette, amelyen a klub életének fontosabb pillanatait mutatták be egyebek mellett fotókon, emléklapokon és egyenruhákon keresztül.

A rendezvény a megjelent társszervezetek köszöntőjével, majd oklevelek, emléklapok, ajándékok átadásával, végül pedig közös vacsorával és jó hangulatú beszélgetéssel zárult.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!