Hírek

2017.06.07. 14:35

Remeklő pápai tűzoltók - Lánglovagok kiemelkedő sportteljesítménye különböző versenyeken

PÁPA Nem mindennapi versenyeredményeket zsebelhettek be a pápai tűzoltók, Ungvári Péter és Istenes László tűzoltó főtörzsőrmester, valamint Németh Gergely tűzoltó őrmester.

Polgár Bettina

Ungvári Péter elmondta, áprilisban regionális közlekedésbiztonsági versenyt tartott a Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a gönyűi kikötőben, amin jól szerepeltek a pápaiak. - Készenléti, illetve ügyintézői kategóriában indulhattak a versenyzők, összesen 13 kétfős csapat. Istenes László kollégámmal az előbbiben versenyeztünk, és elnyertük a legjobbaknak járó díjat - magyarázta. - A verseny két részből állt. Először egy KRESZ-tesztet kellett közösen kitölteni, utána pedig egy bójákkal kijelölt pályán haladtunk végig, ahol mindkettőnk összteljesítménye számított - ismertette Ungvári Péter, aki hozzátette, nagyon szeret vezetni, és a szabadidejében szívesen vesz részt szlalomversenyeken is. Május 19-én a pápai csapat Zánkán, az országos döntőben bizonyíthatott, ahol ugyancsak jól helytálltak.

Németh Gergely tűzoltó őrmester a Turul lépcsőfutó bajnokságon remekelt, ahol országos harmadik helyezést ért el. Négyszázhuszonhat lépcsőfokot kellett megtennie.

Németh Gergely tűzoltó őrmester a Turul lépcsőfutó bajnokságon remekelt, ahol országos harmadik helyezést ért el. - Négyszázhuszonhat lépcsőfokot kellett megtenni, és nagyon büszke vagyok az eredményemre - emelte ki a tűzoltó őrmester. - Szeretek futni, illetve a konditeremben is otthon érzem magam. Versenyszinten általában a lépcsőfutást preferálom, ami olyan edzettséget ad, melyet a tűzoltóságnál is tudok hasznosítani - jegyezte meg. Németh Gergely elmondta, a tavalyi évben az I. Veszprém Megyei Lépcsőfutó Verseny alkalmával első helyezést ért el, és a továbbiakban is szeretne ilyen megmérettetéseken indulni.

Ungvári Péter - Istenes László kollégájával - a regionális közlekedésbiztonsági versenyen elnyerte a legjobbaknak járó díjat Fotó: Vallner Bettina

Kiemelkedő sportteljesítményéért Ungvári Pétert és Németh Gergelyt a Pápa és Környéke Tűzvédelméért 105 Közalapítvány jutalomban részesítette.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!