Hírek

2016.05.27. 16:02

Újraélesztettek egy férfit a Balatonnál

Balatonalmádi - Újraélesztettek a mentősök egy nyolcvan év feletti férfit a minap Balatonalmádiban – tudtuk meg Csermák József megyei mentésvezetőtől.

Kovács Erika

Egy idős férfihez riasztották a mentőszolgálatot, aki rosszul érezte magát – idézte az esetet a megyei mentésvezető. Csermák József elmondta, a férfi autójában ült, amikor kiérkeztek hozzá, velük még beszélgetett, elmondta a mentősöknek, hogy a kertjében dolgozott a tűző napon, egészsége rendben van, munka közben mindössze egy kis pohár vizet ivott, és egyszer csak azt érezte, hogy szédül, rosszul van.  A férfi zavartnak tűnt, testhőmérséklete negyven fok fölé emelkedett, amit hőguta is okozhatott, aztán elvesztette az eszméletét és leállt a szíve is. Az idős férfit a mentőszolgálat szakemberei újraélesztették, és beszállították a veszprémi kórházba.

Csermák József megyei mentésvezető
Fotó: megyei mentőszolgálat

Csermák József mentésvezető azt tanácsolta, hogy a meleg nyári napokon, különös tekintettel az idősekre, és betegekre keressék az árnyékos helyeket, viseljenek kalapot, kendőt, a tűző napon ne tartózkodjanak és ne dolgozzanak, illetve ügyeljenek a megfelelő mennyiségű vízfogyasztásra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!