Hírek

2017.02.16. 20:31

Ujjnyom a kisfiú nyakán

Ajka, Veszprém - Egy férfi indulatosan támadt nevelt fiára, amiért a bíróság jogerősen börtönbe zárta mint különös visszaesőt.

Mátételki András

A 41 éves H. Zoltán és párja együtt nevelte a nő előző kapcsolatából származó tízéves fiát Ajkán 2015 őszén. Velük egy fedél alatt élt az asszony volt férje, aki a későbbi bűncselekményben fontos szerepet játszott. Az év szeptember 6-án a késő esti órában a vádlott ittasan tért haza. Rászólt a kisfiúra, hogy ne egye meg az összes zsemlét, hagyjon neki is. Mivel a kislegény tovább falatozott, H. ezen méregbe gurult, s a gyerek kezével együtt a zsemlét belenyomta az arcába.

Ezt követően hátulról elkapta a nyakát, megszorította, megrázta, hiába kiabálta a fiú, hogy: „Ne bánts, hagyjál!” Ki tudja, hová fajultak volna az események, ha a srác édesapja nem avatkozik közbe, s nem rángatja le a vádlottat a fiáról. A két férfi még dulakodott egy darabig, majd abbahagyták.

Noha a legény nyaka piros lett a szorongatástól, s látszottak rajta H. ujjnyomai, nem mentek orvoshoz, nem készült látlelet. A vádlott az ajkai tárgyaláson elismerte tettét, amit megbánt - a fiútól már korábban bocsánatot kért -, s elköltözött otthonról. Azt is mondta, hogy a történtek óta nem iszik, van munkája, s újból együtt van párjával, bár nem élnek közös háztartásban.

Azóta közös gyermekük született. Az asszony igazolta a fenti kijelentéseket, s hozzátette: a férfi megjavult, a fiúval azóta már apaként bánik.Az ajkai bíróságnak azt is mérlegelnie kellett, hogy a férfi többször állt már bíróság előtt testi sértés miatt. H. Zoltánt védekezésre vagy aka-ratnyilvánításra képtelen személy sérelmére elkövetett könnyű testi sértés bűntette miatt, amelyet különös visz-szaesőként követett el, egy év nyolc hónap börtönbüntetésre ítélték. A törvényszék helybenhagyta a döntést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!