Hírek

2017.06.18. 17:50

Újabb 153 milliós hírnek örülhetnek a csepregiek

Csepreg - 153 millió forint vissza nem térítendő támogatásból épülhet kerékpárút a Rákóczi utcában, ismét vissza nem térítendő támogatást nyert a település.

Cseszkó Tamás

- Jól illeszkedik a mostani nyertes pályázat az útfejlesztési terveinkbe - mondta el Vlasich Krisztián, a város polgármestere azon a bejáráson, ahol Ágh Péterrel, a térség országgyűlési képviselőjével tekintették át a legújabb fejlesztés nyomvonalát. A Vas Megyei Önkormányzattal konzorciumban ugyanis 153 millió forintot nyert a település kerékpárút építésre.

A Területi Operatív Program (TOP) pályázatán vissza nem térítendő támogatásból épülhet több mint két kilométer hosszú, kétoldali kerék-párút. A városból kimenő út a Nádasdy utcai kereszteződéstől egészen az Uniriv helyi üzem épületéig tart majd, míg befelé a település határában található benzinkúttól a Fehér utca elejéig lehet biztonságos kerékpárúton közlekedni.

A polgármester hozzátette, ismét látványosan fejlődik a kerékpárút-hálózat a városban.

Vlasich Krisztián arról is beszélt, hogy nem ez az első nyertes TOP-pályázat. Emlékeztetett, korábban összesen 253 millió forint sorsáról született döntés. 100 millió forintból valósulhat meg a Malomkert környékének rendbetétele az úgynevezett Zöld város projekt keretein belül, további 153 millió forintot pedig csapadékvízelvezetés-fejlesztésre nyert a település.

- A mostani támogatással kiegészülve Csepreg több mint 400 millió forintnyi fejlesztési forrásnál tart - húzta alá a polgármester, aki köszönetet mondott Ágh Péternek, a térség országgyűlési képviselőjének, amiért folyamatosan dolgozik a csepregiek sikeréért. A polgármester hozzátette, a jövőben újabb jó hírek várhatók. - Szerénytelenség nélkül állíthatjuk, hogy soha annyi fejlesztési forrás nem érkezett a városba, mint a mostani időszakban. Az önkormányzatnak komoly felelőssége van abban, hogy a kapott támogatásokkal jól gazdálkodjon, hiszen ezek a beruházások nagyban hozzájárulnak ahhoz, hogy Csepreg még élhetőbb legyen - fogalmazott Vlasich Krisztián.

- Öröm látni, hogy folyamatosan fejlődik a város - mondta Ágh Péter, a térség országgyűlési képviselője, a Miniszterelnökség Vas megyei fejlesztésekért felelős miniszteri biztosa. Mint mondta, Vlasich Krisztiánnal és csapatával a város fejlődése érdekében kötöttek szövetséget. - Most ismét bebizonyosodott, hogy nemcsak beszélünk, hanem teszünk is a jövőért. A 153 millió forintos elnyert támogatás is azt bizonyítja - foglalta össze a képviselő. Mint mondta, a városvezetéssel közösen a jövőben sem állnak meg, mindent megtesznek annak érdekében, hogy kihasználják azokat a lehetőségeket, melyeknek köszönhetően évtizedes lemaradásokat tudnak behozni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!