Hírek

2016.08.31. 13:30

Új utak a temetőben

A Vámosi úti temetőben mintegy kétszáz méteres szakaszon aszfaltozták le az utat két parcella között.

Piltman-Horváth Barbara

A Veszprémi Közüzemi Szolgáltató Zrt. (VKSZ) már évek óta tervezte a beruházást, a költségvetésbe azonban csak most fért bele. – 2,6 millió forintba került az út aszfaltozása előkészületi munkálatokkal együtt – árulta el Tóth János, a temetőgondnokság vezetője.

Fotó: Nagy Lajos

– Régóta restanciánk volt már az út felújítása, a két parcellán közel ötszáz sír található, így számolhatunk ötszáz családdal, akiknek az esős, havas időben a murvás úton kellett közlekedniük. A megújult úton könnyebb lesz majd közlekedni a hozzátartozóknak időjárástól függetlenül.A VKSZ ugyanakkor nem csak ezt a fejlesztést hajtotta végre a temetőkben, megújult a ravatalozó Gyulafirátót alsó temetőjében, illetve Kádártán, valamint a veszprémi dózsavárosi temetőben is.

Fotó: Nagy Lajos

Teljes belső felújításon estek át az épületek, festés, ajtó és ablak mázolás valamint teljes drapéria csere zajlott, 1,5 millió forintos költségvetéssel.

–Természetesen eddig is volt drapéria a ravatalozókban, de az évek során már mállott le, rongálódott, megcsúnyultak – mondta a vezető.

-Ezt is régóta szerettük már megtenni, de a vállalat anyagi helyzet most tette lehetővé, hogy ezeket a beruházásokat végrehajthassuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!