Hírek

2017.08.31. 16:48

Különleges tanévnyitó: sportcsarnokot avattak a füredi Eötvös iskolában

Különleges tanévnyitót tartottak csütörtökön az Eötvös Loránd Általános Iskolában, a hagyományos esemény ezúttal sportcsarnokavatóval párosult.

Horváth Gábor

Az iskola, a város és a helyi kézilabdaklub összefogásával új sportcsarnokkal gazdagodott a balatonfüredi intézmény.

A patinás létesítményt a csütörtöki tanévnyitó alkalmával adták át hivatalosan. Az eseményt az alkalomhoz illően már az új csarnokban tartották, az Eötvös iskola igazgatója, Diószeghy Leopoldina köszöntötte elsőként az egybegyűlteket. A nyári szünet vége miatt vigasztalta a diákokat, megemlítve, hogy azért jó lesz ismét az ismerős arcokkal találkozni, ráadásul rengeteg új élmény vár a diákokra. Szólt a legkisebbekhez, az újakhoz, és a legidősebbekhez, a nyolcadik osztályosokhoz, akikre szintén különleges tanév vár. - Mi, pedagógusok mindent megteszünk azért, hogy a ránk bízott kincseik ügyes, okos fiatalokká váljanak – mondta a szülőknek az igazgatónő, aki kiemelte: továbbra is nyitott intézményként szeretnének működni.

Fotó: Pesthy Márton

- Ugye, megérte? - mutatott körbe a vadonatúj sportcsarnokban Diószeghy Leopoldina, arra célozva, hogy az építkezési időszak mindenkitől türelmet kívánt. Az igazgató köszönetet mondott a beruházásért, kiemelve az iskola és a város kézilabdaklubja között tíz éve fennálló együttműködést.

Köszönettel kezdett Bóka István polgármester is, aki megjegyezte: sokan segítettek, munkálkodtak a fejlesztésben, és ebből a körből nem szabad kifelejteni azokat a cégeket, vállalkozásokat, amely több mint 300 millió forinttal járultak hozzá a megvalósuláshoz.

Elhangzott, az új sportcsarnok úgynevezett tao-beruházás, 70 százaléka társasági adó finanszírozású, fennmaradó része pedig önrész.

- A létesítménynek két fontos célja van. Az egyik az iskolai testnevelés, a másik pedig a kézilabda utánpótlás színvonalának emelése – fogalmazott Bóka István, a polgármester kiemelte, a csarnok a jelenlegi legjobb sportpadlóval rendelkezik, ami szintén nagyon fontos. - Legyen sok örömötök, örömünk a fejlesztésben! - tette hozzá.


- Gratulálok az összefogáshoz, amelynek eredményeképpen most itt lehetünk. Használják a diákok egészséggel az új csarnokot! – mondta Kontrát Károly államtitkár, országgyűlési képviselő, aki kiemelten köszöntötte az elsős tanulókat. Az államtitkár a kormány további támogatásáról biztosította a balatonfüredieket.

Az esemény ünnepélyes szalagátvágással zárult: Kontrát Károly, Bóka István, Csima László, Balatonfüred Kézilabda Sportjáért Közhasznú Alapítvány elnöke, a Magyar Kézilabda Szövetséget képviselő Bardóczy Gábor, valamint Szabó Lajos tankerületi igazgató adta át hivatalosan az új balatonfüredi sportcsarnokot az Eötvös iskolában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!