Hírek

2017.07.30. 17:14

Új gépeket kapott a Deák Jenő Kórház

TAPOLCA Műszakilag már nem megfelelő munkagépeket cserélt le pályázati támogatásokkal a Deák Jenő Kórház.

Tóth B. Zsuzsa

Az állami egészségügyi intézmények részére kiírt öt pályázat százszázalékos támogatásának köszönhetően öt műszaki, kiszolgáló eszközzel gazdagodott a város kórháza, összesen több mint 24 milliós értékben. Így az elavult eszközöket lecserélhetik, a műszaki háttér biztosítása ezen a területen adott az új gépeknek köszönhetően - tudtuk meg Császár László gazdasági igazgatótól a projektzáró rendezvényen.

Lincz Miklós műszaki vezető és Császár László az új gépek mellett Fotó: Tóth B. Zsuzsa

- Az új, több mint hétmilliós költséggel vásárolt Fiat Ducatót teherszállításra használjuk, a több mint húszéves Mazdát váltja fel. Az elkövetkezendő 10-15 évben megoldást ad erre a feladatra. A több mint hat millióból vásárolt Skoda Yeti gépjármű a laboratóriumok közötti fuvarozásban segít többek között, de személyszállításra szintén alkalmas. Hulladéktömörítő gépet is vásárolhattunk. Mivel az intézményben keletkező hulladék nagy része nem nagy fajsúlyú, jól tömöríthető, így lecserélhettük kisebbekre a hulladéktároló edényeket és csökken a kórházban a hulladékszállítási díj. Az önjáró takarítógép a szakszemélyzet hiánya miatt szükséges. A szlovén gyártmányú traktorral a több mint húsz éves kistraktort cseréljük le. A szállításokban, hóeltakarításban segít majd. A zöldterületek karbantartására egy fűnyíró traktort ugyancsak vásárolhattunk egy vállalkozótól, aki további két fűnyírót adományozott mintegy hatszázezer forint értékben a kórháznak. Így mostantól egy nap alatt lenyírható a fű a kórház egész területén - mondta Császár László.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!