Hírek

2017.04.28. 15:00

Új fények Nagyvázsonyban

Nagyvázsony - A led lámpák jóval kevesebbet fogyasztanak, mint a régiek. A lízing program lejárta után pedig közel 50 százalékos költségmegtakarítással üzemel majd a közvilágítás.

Molnár Sándor

A közvilágítást modernizáló beruházás során 269 régi lámpatestet bontottak le és 279 darab led lámpa került felszerelésre. A munkálatok idején 166 darab tartószerkezetet is kicseréltek. Összességében a vizuális komfortérzet jelentősen javult a faluban. A település 46,1 százalék villamos energia megtakarítást ért el a fejlesztéssel – mondta el Magyar Erik üzemeltetési mérnök az Enerin Kft. részéről.

Magyar Erik üzemeltetési mérnök, Takács Csaba fővállalkozó, Fábry Szabolcs nagyvázsonyi és Rauch Csaba mencshelyi polgármester társaságában a jelképes szalag átvágáson.

Sikerült úgy megállapodnia az önkormányzatnak a magyar céggel, hogy a fejlesztés nem került egy forintjába sem, ugyanis ESCO finanszírozás program keretében, a garancia idő alatt, megtermelődik a beruházás költsége. A megtakarításból fizeti az önkormányzat a lízing díjat, ami ugyanannyi marad, mint a közvilágítás korábbi költsége volt.

– Az aláirásokkal egyidőben átvettük a közvilágítás-beruházást, lecseréltük valamennyi utcában a régi burákat új, energiatakarékos és jóval erősebb fényt adó ledlámpára. Új lámpák kerültek a település több pontjára illetve az idén kialakításra kerülő új (leendő Széchenyi) utcához is félretettük a megfelelő mennyiséget.

A Kertalja és az Iskola utca közötti Millennium-park illetve a Csokonai utca keleti vége 3-4 hét múlva szintén megvilágítást kap. Dolgozunk a Kinizsi Vár, valamint a Szent István-templom új megvilágításán is – tájékoztatott Fábry Szabolcs polgármester.

A megállapodáshoz csatlakoztak Rauch Csaba polgármester képviseletében a mencshelyiek is, mert a beruházás megtérüléséhez el kell érni egy bizonyos oszlop, illetve búra számot. A két település vezetői örömmel működnek együtt az ilyen és ehhez hasonló fejlesztési projektekben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!