Hírek

2017.08.18. 11:08

Új esetkocsi a Pápai Mentőállomáson

Új, korszerű biztonságtechnikai kiegészítőkkel ellátott esetkocsival gazdagodott a Pápai Mentőállomás – tudtuk meg Major Roland mentőállomás-vezetőtől.

Polgár Bettina

Major Roland elmondta, hogy idén újabb kormányzati forrásból 193 mentőautó beszerzésére nyílt lehetősége az Országos Mentőszolgálatnak. Ez a flotta az idejüket kifutott mentőgépkocsikat váltja fel, így a Pápai Mentőállomás is új esetkocsival gazdagodott a közelmúltban.

– Az új, 165 lóerős, automataváltós esetkocsi egy 13 éves menőautót váltott ki. A jármű felszerelése gyakorlatilag nem változott, azonban ez már korszerű biztonságtechnikai kiegészítőkkel és GPS-szel is el van látva. Újdonság, hogy a betegtérben más lett a polcrendszer és a hordágy, utóbbi segítségével különböző fektetési módokat alkalmazhatunk – magyarázta Major Roland.

Fotó: a szerző

Megjegyezte, emellett szembetűnő változásokon esett át a jármű a fény- és hangtechnikája is. – Az eddig jól ismert légkürtöt egy elektromos kürt váltotta fel, ami sokkal erősebb hangot ad, tehát könnyebben észrevehető a forgalomban. Emellett a korábbi mentőautókhoz viszonyítva plusz lámpákat, illetve megkülönböztető jelzőlámpákat is kapott a gépkocsi – zárta a Pápai Mentőállomás vezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!