Hírek

2017.04.12. 11:51

Felébredtek téli álmukból a dinók – újdonságok a veszprémi Dinó Parkban

Újra látogatható Magyarország legnagyobb dinoszaurusz kiállítása. Megújulva, kibővülve, közel 50 életnagyságú dinoszaurusz szoborral várja az érdeklődőket a Veszprémi Állatkert Dinó Parkja.

Molnár Sándor

– Tavaly nyitotta meg kapuit időszakos jelleggel az állatkertben a földtörténeti kiállításunk. Akkora sikere volt, hogy úgy döntöttünk folytatjuk. Április 13-tól, csütörtöktől lesz látogatható a kibővült kiállítás, hiszen számos új modell érkezett – mondta el Török László állatkert-igazgató.

Fotó: Penovác Károly

Beszélt arról is, hogy immár nem csak a triász, a jura és a kréta legjellegzetesebb őshüllőivel ismerkedhetnek meg, hanem a perm földtörténeti időszak képviselőivel is találkozhatnak látogatók. Eme izgalmas időszak élővilágába most még több életnagyságú dinoszaurusz szobor között sétálva nyerhetnek betekintést. Megérkezett például a 24 méter hosszú Diplodocus párja is, amely 11 méter magasról kémleli az eget, de megtekinthető lesz az Euoplocephalus, a Mastodonsaurus és találkozhatnak Kentrosaurusokkal is.

A gyerekek a foglalkoztató sátrakban idén is próbára tehetik ügyességüket, részt vehetnek egy életnagyságú dinoszaurusz-csontváz játékos feltárásában, a kisebbek kisméretű dinoszauruszokat is kifesthetnek.

Megújult a játszótér is, ahová egy kilenc méter hosszú Maiasaura érkezett, amelynek a hátára is felmászhatnak a gyerekek.

Fotó: Penovác Károly

Húsvét hétfőn játékos programmal várják a kicsiket az állatkert dolgozói. Ha nem is dinó tojást, de húsvéti tojáskeresést szerveznek, így szeretnék izgalmasabbá tenni a gyerekeknek az ünnepeket.

A Veszprémi Állatkert Dinó Parkja a megnyitását követően az őszi szünet végéig, azaz november 5-ig várja majd a kalandra vágyókat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!