Hírek

2016.12.26. 09:07

Új csarnok épülhet

Nemesvámos – Készül orvosi szoba, négy öltöző a csapatoknak, és plusz egy a bírók részére is. A lelátón 290 néző fér majd el kényelmesen az új, a korábbinál nagyobb és korszerűbb sportlétesítményben.

Molnár Sándor

Néhány napja érkezett meg a határozat, amelyben a Bajnok Diák Sportegyesület pályázata pozitív elbírálást kapott csarnoképítésre a Magyar Kézilabda Szövetségtől. A teljes költségvetés 434 millió forint, ebből közel 306 millió forint a támogatás.

Sövényházi Balázs reméli, hogy 2017 őszére felépülhet a csarnok Fotó : Molnár Sándor

– Egy kicsit üröm az örömben, hogy elég későn jött ki a támogatói határozat és a cégektől már TAO-s pénzt decemberi feltöltésekkel nehéz begyűjteni. Több mint 131 millió forint önrészre van szükség. Bízom benne, hogy hamar meg lesz, és ha sikerül május 31-ig összegyűjteni, akkor 2017 őszére megépülhet az új csarnok. Ha nem jönne össze addig a pénz, akkor csak 2018 tavaszára lesz kész a sportlétesítmény - tájékoztat Sövényházi Balázs polgármester.

Ez már minden szabványnak megfelel majd. Nem csak nagyobb, de magasabb is lesz az elődjénél. Ez azért fontos, mert így a kézilabda és a teremfoci mellett, a röplabdának is helyet tudnak biztosítani. A fenntarthatóságot figyelembe véve hőszivattyús és szigetelt lesz. Később napelemekkel szeretnék majd felszerelni.

A régi épület már korszerűtlen, nincs szigetelve, a kazánok sem működnek jól. Probléma volt a méreteivel is. A férfi megyei bajnoki kézilabda mérkőzésekre is éppen csak megfelelt, de az NB II-es női csapat, már nem játszhatja itt a mérkőzéseit a pálya kis mérete miatt.

A temető és a régi csarnok közötti területen épülhet fel az új csarnok

Az új létesítmény a régi focipályán, a temető és a jelenlegi csarnok közötti füves területen kerül elhelyezésre. Az önkormányzat a régi csarnokot felajánlotta megvásárlásra a területileg szomszédos cégeknek és úgy tűnik, hogy egyikük komolyan érdeklődik is iránta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!