Hírek

2016.09.30. 14:45

Új alpolgármestert választottak

Balatonkenese - Tábori György képviselőt választotta meg a testület a csütörtök esti képviselőtestületi ülésen, a városházán, mert Kocsis Jenő képviselő még korábban lemondott erről a tisztségről.

Kovács Erika

Kocsis továbbra is a képviselőtestület tagja maradt, illetve tagja lett a Kulturális, Oktatási, Ifjúsági és Sport Bizottságnak. A bizottság új elnökének Jurcsó Jánost választották.  

Testületi jóváhagyással új szociális rendelet született, ami az előzőhöz képest még magasabb összeget biztosít néhány esetben, például a születési és a temetkezési támogatásnál. A képviselők döntöttek arról is, hogy részt vesznek a Bursa Hungarica pályázaton, ami a felsőoktatásban résztvevők számára biztosít ösztöndíjat. Elfogadták továbbá a nyári szezonról szóló beszámolókat, melyekből többek között kiderült a kedvezőtlen időjárás ellenére nagyon sok vendég látogatott a városba, illetve a strandokra, és jó idegenforgalmi szezont zártak.

Tábori György alpolgármester, jobb szélen, kék ingben, évekkel ezelőtt egy rendezvényen  Fotó: Kovács Erika

Döntöttek arról is a képviselők, hogy a városi ’56-os emlékmű felújításához pályázatot nyújtanak be az 1956-os Emlékbizottsághoz. 

Tábori György érdeklődésünkre elmondta, összegzést tervez választási ígéreteikről az októberi ülésen. Hozzátette, szeretné előmozdítani, hogy találjanak Balatonakarattya és Balatonkenese között a vagyonmegosztás tekintetében a két település számára méltányos megoldást és ennek megfelelő megállapodást.  Az alpolgármester továbbra is nívós kulturális-, és sport programokat szeretne látni Kenesén. -A sport több figyelmet érdemelne, szervezettebbé, áttekinthetőbbé kell tenni a jövőben, hogy a lakosság számára vonzó legyen, vélte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!