Hírek

2016.10.19. 12:03

Ugrottak a Balaton felett

Balatonakarattya - A döntést hozó katonának esküje szellemében kell cselekednie, ez a kapocs köti össze a generációkat a közös cél, a haza iránti elkötelezettség érdekében.

Kovács Erika

Ezt mondta egyebek mellett keddi, nyitónapi köszöntőjében Hazuga Károly nyugállományú altábornagy, a Bajtársi Egyesületek Országos Szövetségének (BEOSZ) elnöke a kétnapos, jubileumi Katonanemzedéki Találkozón Balatonakarattyán, a MH Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központban, amelynek fővédnöke Simicskó István honvédelmi miniszter, védnöke Benkő Tibor vezérezredes, a Honvéd Vezérkar főnöke.

Piros Ottó ezredes, a balatonakarattyai központ parancsoka is koszorúzott az emlékparkban
Fotó: Kovács Erika

Hazuga Károly a szövetség 25. találkozóján hozzátette, a mostani ünneppel a szövetség egy olyan mérföldkőhöz érkezett, amely visszatekintésre ad lehetőséget, és a baráti beszélgetéseken túl az aktuális katona szakmai kérdésekről is beszélni tudnak.

-Hisszük, hogy a fiatalabb katonák és a felnövekvő generációk számára át tudunk adni szakmai tudásunkból. A változó világ, a haditechnika fejlődése új kihívásokat állít a fiatal katonák elé, de szem előtt kell tartani, hogy a technika mögött mindig ott áll az ember, fogalmazott.A kétnapos találkozó kitűnő hangulatát a mostani alkalomra szervezett ejtőernyős ugrások alapozták meg a Balaton felett, majd többek között könyvbemutatókon, különféle előadásokon találkozhattak egymással a résztvevők.

A jubileumi ünnep szép mozzanatát adta a koszorúzás, amikor az emlékparkban levő kopjafáknál elhunyt bajtársaik előtt tisztelegve elhelyezte a megemlékezés virágait, mások mellett a Honvédelmi Minisztérium, illetve a rendezvénynek helyt adó központ elöljárója, Piros Ottó ezredes, parancsnok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!