Hírek

2017.04.15. 10:17

Tűzifát kínált a netes csaló

Közel százezer forintot utalt előre a csalónak a bándi férfi.

Napjainkra az internetes csalások széleskörűen elterjedtek. Az online vásárlás legnagyobb veszélye, hogy a megrendelő megkapja-e az előre átutalt pénzért a kiválasztott árut, illetve azt kapja-e és olyan minőségben, amit kiválasztott.

Egy bándi férfi 2017. márciusában internetezés közben egy népszerű aukciós oldalon figyelt fel egy hirdetésre, melyben tűzifát kínáltak eladásra. A megadott számot felhívta, megrendelte a szükséges mennyiségű fát és a közel százezer forint vételárat előzetesen átutalta az eladónak. Az „eladó" azonban nem teljesítette a szállítást. Az ügyben csalás vétség gyanúja miatt indult büntetőeljárás.

A Veszprémi Rendőrkapitányság kéri a szilárd tüzelőanyagot felhasználókat, hogy a beszerzéseik során legyenek körültekintőek!

A megelőzés lehetőségei:

állandó helyről történő vásárlás,

hivatalos telephellyel és elérhetőséggel rendelkező vállalkozások előnyben részesítése,

szabályszerű számla kiállításának megkövetelése,az azon szereplő adatok ellenőrzése, fizetésre csak a fa lerakása után kerüljön sor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!