Hírek

2015.05.21. 07:56

Tüzet gyújtott haragosa ajtajában

A Veszprémi Járási Ügyészség rongálás és zaklatás vétsége miatt emelt vádat egy 60 éves férfival szemben, aki az egyik Balaton-parti településen, a vele perben álló sértett büféjének ajtaja előtt tüzet gyújtott, míg a saját szomszédját agyonveréssel, házának felgyújtásával fenyegette meg.

A férfi 2014. augusztus végén ittas állapotban a zárva tartó büféhez ment, annak egyik ablakát berúgta, majd távozott a helyszínről. A vele peres viszonyban álló sértett elleni bosszúja azonban ezzel nem ért véget, mert másnap hajnalban benzint vásárolt, és abból mintegy 0,5 litert 3 méter hosszan a büfé fala és ajtaja előtti betonra, valamint a járdára locsolt. Miután kiöntötte a benzint, azt a nála lévő gyufával meggyújtotta, és hazament.

A tűzoltók kiérkezésekor már csak egy lábtörlő égett, a tűz az épület belsejére, illetve tetőszerkezetére nem terjedt át, illetve az épület kialakítására, környezetére figyelemmel a tűz továbbterjedésének veszélye sem állt fenn.

Az elkövető a gyújtogatással az épület tulajdonosának több mint 90.000 forint, míg a büfé vele perben álló üzemeltetőjének 5.000 forintot meghaladó kárt okozott.

A férfi szolgalmi jog gyakorlása miatt a szomszédjával is vitában állt, ami 2014. augusztus végén olyannyira elmérgesedett, hogy a vádlott az egyik délután hívatlanul átment a szomszéd telkére, és az udvaron tartózkodó sértettet azzal fenyegette meg, hogy agyonveri, a házát pedig rágyújtja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!