Hírek

2016.11.08. 06:40

Tűz a veszprémi éjszakában – közel harminc ember hagyta el otthonát - FRISSÍTVE!

Veszprém - Eddig ismeretlen okból keletkezett tűz egy veszprémi társasház konyhájában, kedden hajnalban, mondta el érdeklődésünkre Helt Ákos megyei katasztrófavédelmi szóvivő.

Kovács Erika

Hozzátette, a lakásban ketten tartózkodtak és kimenekültek a tűz elől. A veszprémi tűzoltók oltották el a lángokat, akik nagy erőkkel vonult a helyszínre. A beavatkozás idejére összesen huszonöt  embernek kellett elhagynia otthonát.

Információnk szerint a tűzzel érintett lakásban megsérült a radiátor is, a belőle kiömlő víz jelentős kárt okozott a többi lakásban is. Úgy tudjuk, a kiégett lakás lakhatatlan lett, a többibe az oltás után visszatérhettek a lakók.

Mária otthona égett ki, így néz ki a tűz után

Egy személyt füstmérgezés gyanújával szállítottak a mentők a veszprémi kórházban, mondta el a tűz kapcsán kérdésünkre Horváth István megyei mentésvezető.

Frissítés: - Borzalmas éjszakánk volt, ezt mondta Mátravölgyi Norbert, akivel a társasház bejáratánál találkoztam kedden reggel. A fiatalember felidézte, mélyen aludt, amikor zörgették, döngették az ajtót náluk. Amikor kinézett, azt látta, hogy tűzoltók állnak az ajtó előtt oxigénmaszkban, őket meg arra kérték, hogy mielőbb hagyják el a lakást. -Gomolygó füstben siettünk lefelé, meg is szédültem közben a nagy füsttől, a ház előtt pedig rengeteg villogó tűzoltó autó állt már, a tűzoltók pedig gőzerővel dolgoztak az oltáson, idézte fel a fiatalember a hajnali eseményeket. Aztán várakoztunk, míg biztonságban visszamehettünk, meséli. – Nagy riadalom volt az épületben, vetette közbe Kapolcsi Gábor. A fiatalember és más lakók elmondták, álmukból riadtak fel az emberek, mindenki megijedt a nagy füsttől, a szirénázástól, elsőre senki nem tudta, mekkora tűz van a házban? A tűz az egyik harmadik emeleti lakásban keletkezett, az alatta levőben kedden reggel egy idősebb pár szomorúan tekintett otthona falaira, meg a padlóra, melyek eláztak a rájuk zúduló víztől. Azt mondták, ők arra ébredtek fel, hogy fölöttük nagy dübörgés van, el sem tudták képzelni, mi történhetett az éjszaka közepén?

A történtek miatt összetörve járkált a kiégett lakásban, a romok között Mária, aki másodmagával tartózkodott otthon, és szerencsére mindketten ki tudtak menekülni a lángok elől. Az asszonyt még fürdőköpenyben sétált erőtlenül az üszkös falak között, röviddel érkezésem előtt engedték ki a kórházból, ahová füstmérgezés gyanújával bevitték.

– Fogalmam sincs, mitől keletkezhetett a tűz a konyhában, ahol semmi olyan nem maradt, és nem is volt, ami lángra kaphatott volna, siránkozik Mária, akinek fogalma sincs, hogy mi lesz vele, hova megy. Apósa, a közelben lakó Venczel Antal próbája vigasztalni az elkeseredett, riadt nőt, aki egy cégnél minőségellenőr. Mária a nagy füstre riadt fel hajnalban, aztán meglátta a lángokat. A szomszédba az erkélyen át menekült. Azt mondta, nem volt ideje félni és arra gondolni, hogy három emelet magasan lép át a másik erkélyre.

Beszélgetésünk közben érkezik meg a biztosító képviselőjével Horváth Mariann, a közös képviselő, aki kérdésünkre közölte, mindenben segítenek, amiben csak tudnak a tűzeset károsultjainak. Némedi Lajos alpolgármester, akivel kedden egy rendezvényen találkoztunk a tűz kapcsán felvetésünkre kiemelte, segítenek amiben szükséges, az önkormányzat senkit nem hagy magára, különös tekintettel a télre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!