Hírek

2017.07.18. 14:49

Turisztikai fejlesztések eszményi környezetben Bándon

Bánd - Az elmúlt években olyan lehetőségek nyíltak meg a falu előtt, amelyek segítségével előbbre léphet a település. A jövőt tervezve a turisztikai fejlesztések kínáltak pályázati lehetőséget, amellyel éltek is a helyiek és közel 150 millió forintot nyertek a célok megvalósítására.

Molnár Sándor

Nem egy nagy dologra pályáztak, hanem több pontból álló közösségi terek kialakítására, ahol kisebb közösségek tudják kihasználni a különböző pontokat, egyedülállón szép környezetben, a vár környékén.

Fotó: Molnár Sándor

Az Essegvár melletti területen épülhet fel egy, több kisebb épületből álló, fentről fedett, oldalról nyitott, színpadként is funkcionáló színnel kiegészülő fogadótér. Ez alkalmas kisebb csoportok kiszolgálására. Ezen a helyszínen Veszprém és a környék óvodás, vagy iskolás csoportjai vehetnének részt olyan kézműves programokon, amelyekből a helyiek aktívan kivennék a részüket. A kézművesség mellett természettudományos és építészettel kapcsolatos előadásokat is hallgathatnának a résztvevő fiatalok. Főzési lehetőséget is biztosítanának és az íjászkodástól a lovaglásig érdekes, szabadidős elfoglaltságokról is gondoskodnak majd.

Steigervald Zsolt polgármester és a helyiek központi szerepet szánnak az Essegvárnak és környékének a turisztikai fejlesztések során
Fotó: Molnár Sándor

– Olyan programcsomagban gondolkodunk, amely eladható – foglalja össze röviden a tervezett projekt lényegét Steigervald Zsolt polgármester, aki elmondta még, hogy a jelenleg a várhoz érkező csoportok csak kirándulnak egyet, de nincs lehetőségük semmi másra a nézelődésen kívül.

Fotó: Molnár Sándor

Ezen szeretnének változtatni a bándiak. A település TOP –os pályázaton 148 millió forintot nyert turisztikai fejlesztésre. Ebből az összegből valósulna meg egy tematikus várjátszótér és egy többfunkciós, szilárd burkolatú, megvilágított sportpálya is. Utóbbin focizni, kézilabdázni, kosárlabdázni és teniszezni is lehet majd. Készülne egy felülről fedett, oldalról nyitott épület is, amely mellé épülne falukemence is. Olyan több funkciós épületben gondolkodnak, ahol például egy falunapot, vagy nagyobb közösségi programot is le lehet bonyolítani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!