Hírek

2017.03.12. 18:09

Turisták találkozója Veszprémfajszon

Veszprém - A Veszprém Megyei Természetbarát Szövetség megyei tagszervezeteinek tagjai találkoztak a veszprémfajszi pihenő és közösségi parkban a hétvégén.

Jákói Bernadett

Azzal a céllal, hogy a közelmúltban felújított túraútvonalakat népszerűsítsék, és a résztvevők megismerjék a szövetség által kiadott túramozgalmakat.

A bakancsosok több, a közelmúltban felújított túraútvonalon, csoportokban, túravezetők kalauzolásával indultak el településeikről a találkozó helyszínének megközelítésére. A Veszprém felől érkezők is több útvonal közül választhattak, voltak, akik a Piros sáv útvonal mentén gyalogoltak, de Hidegkút , Balatonfüred és Felsőörs  felől is a Zöld sáv jelzést követően érkeztek a célba. A közel 50 bakancsos a játékos kultúrtörténeti turistatotó kitöltésében is aktívan részt vett.

Mag Éva megyei elnök örömmel nyújtja át a Harkai család számára az aranyjelvényes természetjáró minősítést Fotó: Jákói Bernadett

Ők a környék nevezetességeiről, és természeti látnivalókról gazdagíthatták tudásukat. Itt vehették át bronz, ezüst és aranyjelvényes természetjáró minősítést is a korábban megtett teljesítmény alapján az erre érdemeltek. Így a nemesvámosi Harkai család, Ferenc, Edina és a másféléves kislányuk, Dóra a Bakony Természetbarát Egyesület tagjai aranyjelvényes minősítésben részesültek. Az eredményhirdetésen a természetjárók hasznos tárgyi jutalmak közül is választhattak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!