Hírek

2016.04.18. 06:40

Tragédia: bennégett egy idős férfi a házában (fotókkal frissítve)

Bennégett egy idős férfi a házában, ami eddig ismeretlen okokból kigyulladt hétfőre virradóra Pápateszéren – tudtuk meg Nátrán Albin megyei mentésvezetőtől.

Kovács Erika

Egy holttestet találtak a tűzoltók egy családi házban hétfő hajnalban a lángok megfékezése után a Veszprém megyei Pápateszéren - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint a mintegy ötven négyzetméter alapterületű családi ház teljes terjedelmében égett. A tűzhöz Pápáról érkeztek ki a hivatásos tűzoltók, akik három vízsugárral oltották el a lángokat, miközben egy gázpalackot is kihoztak az épületből. A munkálatok közben a családi ház tetőszerkezete beomlott.

A lángok eloltása után a tűzoltók megkezdték az épület átszellőztetését és átvizsgálását. Az OKF elsődleges információi szerint az egyik helyiségben egy holttestet is találtak.

Frissítés:

- Egy hatvankilenc éves férfi tartózkodott az épületben, amikor a tűz keletkezett – mondta Völfinger Béla, Pápateszér polgármestere. Hozzátette, csak a falak maradtak a házból a tűz után. Ma megkeresik a falubelijük hozzátartozóját  és értesítik a tragikus esetről. A férfi után egy árva kutya maradt az udvaron, róla is gondoskodnak majd, ha kell, állatvédőket hívnak hozzá, hogy menhelyre vigyék az állatot.

Munkatársunk riportja a helyszínről:

Tűzoltók találták meg a 69 éves férfi holttestét az üszkös romok alatt a pápateszéri házban hétfőre virradóra. A falubeliek azt mondták róla, beteges és nagyon magányos volt.

Megdöbbentette és mélyen megrendítette a pápateszéri embereket az idős ember halála. Úgy mondták, hogy falubelijük nagyon jó ember volt, és borzasztóan sajnálják, hogy ez a tragédia történt vele. – A férjem vette észre a hatalmas lángokat, mert éppen munkába indult hajnalban, azonnal értesítettük is  a tűzoltókat – mondta el egy asszony neve mellőzésével, még mindig a történtek hatása alatt. – A bácsit viszont nem láttuk sehol, borzasztó volt végignézni, hogy a hatalmas lángok felemésztik a házat, és ő sehonnan nem került elő – idézte fel a szörnyű éjszakát könnyeivel küszködve az asszony, aki családjával együtt nagyon kedvelte az idős szomszédot.

– Szegény ember! Beteges volt, meg aztán korábban baleset is érte egy állattartó telepen, ahol dolgozott, ma már csak járókerettel tudott járni – mondta a tragikus helyszínen Völfinger Béla polgármester. A ház teljesen kiégett, lakhatatlan, a romok között is látszott, a ház lakója igen szűkös körülmények között élhetett.

Az udvaron egy kis termetű kutya maradt árván, aki a ház bejáratánál nyüszítve, keservesen kereste idős gazdáját, akivel régóta élt együtt. A férfinak két nevelt fia volt, akik nemigen látogatták az idős embert. – Ez a kiskutya volt az egyetlen társa – mutatott a szomorú állatra Forsthoffer István, az elhunyt jó ismerőse, majd hozzátette, kedves falubelije régóta özvegy, nagyon magányos és zárkózott ember volt. A kutyát a polgármester bevitette az önkormányzathoz, és azt mondta, ha nem fogadja be senki, akkor megtartják maguknak. A rémült állatot Varga Lászlóné és Veidinger Éva próbálta megnyugtatni a hivatalnál.

Csépányi-Barczi Petra megyei katasztrófavédelmi szóvivő azt mondta, a pápai tűzoltók oltották el a tüzet a háznál, amelynek teteje leszakadt, és kollégái az utómunkálatoknál találták meg az elhunytat. A helyszínen dolgozott a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat is. Hogy miért égett le a ház, azt tűzvizsgálattal derítik majd ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!